22nd Century Group krijgt patent voor cannabis GMO technologie

22nd Century Group heeft een patent verkregen voor het aansturen van genen die verantwoordelijk zijn voor de productie van cannabinoïden.

0
22nd Century Group XXII
- Advertentie -

GMO (Genetically Modified Organismen of genetisch manipuleren) en cannabis zijn twee woorden die je in eerste instantie liever niet in een zin wilt zien staan. Toch is het in dit geval zo. Het beurgsnoteerde 22nd Century Group (NASDAQ:XXII) maakte namelijk net voor de kerstdagen bekend in een persbericht dat het een nieuw patent had verkregen voor het aansturen van genen die verantwoordelijk zijn voor de productie van CBD, THC en andere waardevolle cannabinoïden.

Reactie Century Group

“We zijn verheugd om dit patent te ontvangen, dat het resultaat is van het werk dat is uitgevoerd door onze eigen wetenschappers. Deze belangrijke, nieuwe technologie stelt ons in staat om hennep- / cannabisplanten genetisch te moduleren om hun cannabinoïde- en terpeenprofielen te moduleren om deze planten op maat te maken voor therapeutische kwaliteiten en versterken van de hennep / cannabis-ervaring van de consument”, zegt Juan Sanchez Tamburrino in het persbericht, Ph.D., vice-president van onderzoek en ontwikkeling bij 22nd Century Group. “Onze patentaanvraag beschrijft acht promotors, die in wezen moleculaire aan / uit-schakelaars zijn, die alle belangrijke stappen in de biosyntheseroute van cannabinoïden beslaan. Het ontwikkelen van hennep- / cannabisplanten met nieuwe cannabinoïde- of terpeenprofielen kan normaal gesproken 10 tot 20 jaar duren met traditionele kweekmethoden. Nu, met de gecombineerde technologieën en knowhow van 22nd Century en KeyGene, verwachten we de ontwikkelingstijdlijn te verkorten om in slechts 4 tot 5 jaar nieuwe, gedifferentieerde hennep / cannabisplantlijnen te creëren en zijn potentiële licentiehouders en klanten met een aanzienlijk concurrentievoordeel aangezien hennep / cannabis de biowetenschappen, consumentenproducten en farmaceutische markten blijft doordringen.”

“Bij 22nd Century Group hanteren we een wetenschappelijke en oplossingsgerichte benadering om baanbrekende, plantaardige technologie te bevorderen. We zijn verheugd om dit patent te verkrijgen en we geloven dat het onze unieke en leidende rol in plantwetenschappelijke innovatie aantoont binnen de wereldwijde hennep- / cannabismarkt van $ 100 miljard,” aldus James A. Mish in het persbericht, CEO van 22nd Century Group.

Wat staat er in het toegekende patent?

Het nieuwe patent, gepubliceerd als Amerikaans patent nr. 10,787,674 B2 en getiteld ‘Trichome specific promoters for the manipulation of cannabinoids and other compounds in glandular trichomes’, stelt 22nd Century in staat om nieuwe hennep- / cannabisplanten te ontwikkelen en te leveren die zijn ontworpen om meer cannabinoïden te produceren. efficiënt. Het bedrijf kan mogelijk de opbrengst van planten verhogen, het niveau van geproduceerde cannabinoïden stabiliseren en aangepaste cannabinoïde profielen maken die zijn geoptimaliseerd voor specifieke therapeutische toepassingen. 22nd Century zal mogelijk ook in staat zijn om de terpeengehaltes in de plant te moduleren – door ze te verhogen om nieuwe cannabissoorten te leveren voor de volwassen / recreatieve markt en ze te verminderen om de geur en smaak te verwijderen voor verbeterde toepassing in voedingsmiddelen en dranken.

Cannabinoïden, zoals CBD, CBC en CBG, zijn waardevolle verbindingen die veelbelovend zijn voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en andere therapeutische toepassingen. Cannabis sativa is de enige plantensoort die aanzienlijke hoeveelheden van deze verbindingen produceert, waaronder meer dan honderd verschillende cannabinoïden in verschillende hoeveelheden. In de natuur beperken cannabisplanten de productie van deze potentieel giftige verbindingen tot de trichomen, kleine haarachtige stengels en bolletjes die op het oppervlak van de plant groeien. Om cannabinoïden met succes te manipuleren, activeert de nieuwe technologie van het bedrijf moleculaire promotors, ‘aan / uit-schakelaars’, specifiek en alleen in de trichomen van de plant, waar de meeste cannabinoïden worden geproduceerd. Deze regulerende sequenties versterken of beperken de genexpressieniveaus dynamisch, en regelen de expressie van genetische informatie die leidt tot de productie van cannabinoïden.

Kruisen van cannabis is niet GMO

Voor de duidelijkheid: het kruisen van twee verschillende cannabisplanten (een mannetje en een vrouwtje) is niet het genetisch manipuleren (GMO) van cannabis.