Transvaal Apotheek gaat 6 maanden cannabisolie maken voor VK ivm Brexit

Transvaal Apotheek is een specialist in het zelf bereiden van medicijnen. 

0
medicinale cannabis verenigd koninkrijk vergunning Northern Leaf
- Advertentie -

De Brexit heeft van allerlei gevolgen voor de Britten (en voor ons). Een daarvan is dat het importeren van cannabisolie voor medicinale doeleinden. Gisteren werd bekend dat de Nederlandse overheid toestemming heeft gegeven voor de export van medicinale cannabisolie tot en met tenminste 1 juli 2021.

Transvaal Apotheek liet weten in een reactie: “We kunnen bevestigen dat het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid Transvaal Apotheek toestemming heeft gegeven om de komende zes maanden recepten te blijven verstrekken aan inwoners van het VK.”

Medicinale cannabis werd gelegaliseerd op 1 november 2018 in het Verenigd Koninkrijk en meerdere patiënten zijn hiervan afhankelijk.

Magistrale cannabisolie van Transvaal Apotheek sinds 2015

Transvaal Apotheek is een van de paar apotheken in Nederland die cannabisolie produceren uit cannabis van Bedrocan. Dat doen ze al sinds 2015 en nu bieden ze 7 verschillende soorten cannabisolie aan op recept.

“We doen het zelf, vooral omdat we het leuk vinden,” zei Ramcharan in een interview met Leafly. “Er is een beetje passie en dan is het geen probleem. We ontwikkelen graag nieuwe dingen, ontdekken hoe we het product echt goed kunnen maken en helpen patiënten ermee. Dat is onze visie.”

Transvaal Apotheek is een specialist in het zelf bereiden van medicijnen.