Health Canada investeert $ 1,8 miljoen in cannabisonderzoeksprojecten

Het Canadian Centre on Substance Use and Addiction en Health Canada investeren $ 1,8 miljoen in cannabisonderzoeksprojecten.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Het is inmiddels meer dan twee jaar geleden dat Canada het eerste G20-land werd dat cannabis volledig legaliseerde. Het Canadian Centre on Substance Use and Addiction (CCSA) investeert $ 1,8 miljoen dollar in onderzoek naar niet-therapeutische cannabis en de gevolgen van de legalisatie ervan voor de volksgezondheid en veiligheid in het hele land. Met financiële steun van Health Canada financiert CCSA 19 projecten over onderwerpen variërend van cannabislegalisatie en geestelijke gezondheid tot een vergelijking van legale versus illegale cannabisverkoop. Dat laten ze weten in een gezamenlijk persbericht.

Bewijs en informatie nodig om cannabisbeleid en regelgeving te informeren

Alle overheidsniveaus hebben bewijs en informatie nodig om het cannabisbeleid en de regelgeving te informeren. De projecten die voor dit CCSA-initiatief zijn gekozen, omvatten ook onderzoek naar specifieke populaties zoals inheemse volkeren, veteranen en zwangere en zogende moeders.

Elk project ontvangt gedurende twee jaar een financiering van maximaal $ 100.000. De Mental Health Commission van Canada draagt ​​$ 100.000 bij om bekroonde projecten met een focus op geestelijke gezondheid te ondersteunen voor een gecombineerde onderzoeksinvestering van $ 1,8 miljoen.

Reactie Canadian Centre on Substance Use and Addiction

“Deze projecten zijn een kans om ons begrip van cannabis in Canada aanzienlijk te vergroten. Ze onderzoeken zoveel verschillende onderwerpen: van regelgeving voor productetikettering tot de risico’s en mogelijke voordelen van CBD en THC tot het effect van cannabis op de geestelijke gezondheid. Het bewijs dat uit dit onderzoek wordt gegenereerd, zal informatie geven over en helpen bij het evalueren van de impact die cannabisregulering heeft gehad sinds de cannabiswet in 2018 werd aangenomen,” legt Rita Notarandrea uit in het persbericht, CEO van CCSA, uit.

Na een oproep tot het indienen van voorstellen vorig jaar om gebieden in het cannabisbeleid en -onderzoek te verkennen, kende CCSA financiering toe aan de succesvolle aanvragers via een onafhankelijk beoordelingspanel en een rigoureus peer-reviewed scoringsproces.

Als onderdeel van dit initiatief heeft CCSA de Canadian Cannabis Research Database opgericht, een online tool die huidige en lopende cannabisonderzoeksactiviteiten in Canada vastlegt. CCSA heeft ook een interactieve beleidskaart gemaakt om onderzoekers en het publiek te ondersteunen met up-to-date informatie over de verschillende provinciale en territoriale verordeningen en statuten.

Zie deze lijst met succesvolle voorstellen en projectsamenvattingen.