Nieuwe organisatie gelanceerd in Noord-Amerika: Sustainable Cannabis Coalition

Een diverse groep van cannabisindustrie ondernemers uit Noord-Amerika hebben deze week de Sustainable Cannabis Coalition gelanceerd.

0

Een diverse groep van ondernemers op het gebied van cannabisteelt en -productie in Noord-Amerika hebben deze week aangekondigd in een persbericht dat ze de Sustainable Cannabis Coalition (SCC) hebben gelanceerd. Het SCC zal proactief samenwerken met branchegenoten en -leveranciers op het gebied van teelt en productie om bewezen best practices op het gebied van duurzaamheid te promoten die op schaal op de cannabismarkt kunnen worden geïmplementeerd.

Sustainable Cannabis Coalition gelanceerd in Noord-Amerika

De wereldwijde legale cannabismarkt zal naar verwachting tegen het einde van 2025 $ 66,3 miljard bereiken. Om teelt- en productieproducenten te laten concurreren op een wereldwijde markt, zullen ze moeten voldoen aan strenge, duurzame en ethische bedrijfspraktijken. De SCC zal een vertrouwde bron zijn die fundamentele best practices biedt om de economische voordelen van duurzaamheid verder te promoten naarmate de industrie blijft groeien.

Om teelt- en productieproducenten te laten concurreren op een wereldwijde markt, zullen ze moeten voldoen aan strenge, duurzame en ethische bedrijfspraktijken

De oprichters van SCC zijn onder meer CohnReznick, Anderson Porter Design, Valiant, Wholly H2O, Cloud Farming, Argus Controls, Conviron, Gro iQ, Trulieve, Byers Scientific, 365 Cannabis, GMP Collective, Omega Equipment and Supply, Simplifya, PathogenDx, Grow Generation en Outlaw Technologie.

Deze ondernemers zijn vooraanstaande experts op het gebied van datagestuurde bedrijfsstrategie, ontwerp van faciliteiten, constructie van faciliteiten, watergebruik, detectie van pathogenen, energieverbruik, afvalverwijdering, economische en sociale impact, verticale landbouw, ERP en seed-to-sale-systemen, verlichting, luchtemissies, extractie, verpakking en datagestuurde monitoring en optimalisatie van milieucontrolesystemen.

Reactie mede-oprichter Peter Dougherty

“Nu investeerders in de hele sector milieu-, sociale en bestuurlijke (“ESG”) -factoren in het beleggingsproces opnemen, is de oprichting van een coalitie om duurzaamheid in deze sector aan te pakken van cruciaal belang”, aldus Peter Dougherty in het persbericht, CEO van Gro IQ en SCC Co- Oprichter. “De SCC is uniek klaar om invloed uit te oefenen op de industrie, aangezien deze zich snel blijft ontwikkelen. Als leiders op dit gebied is het onze verantwoordelijkheid om datagedreven duurzaamheidsrichtlijnen aan de industrie te bieden en tegelijkertijd de consument en het milieu te beschermen.”

“(…)de oprichting van een coalitie om duurzaamheid in deze sector aan te pakken [is] van cruciaal belang”

Ira Weinstein, Managing Principal, CohnReznick, oprichter van de coalitie, en auteur van de theinaugural SCC-blog, voegde toe: “ESG is een belangrijke zakelijke praktijk voor CohnReznick en onze klanten. De mogelijkheid om gegevensgestuurde best practices op te nemen, zal helpen bevestigen voor onze klanten zowel de economische impact op de lange termijn op hun bedrijf als de positionering van die bedrijven als ecologisch en sociaal verantwoorde marktleiders.”

De SCC is van plan om tweewekelijks informatieve blogposts en podcastinterviews te publiceren op hun website over elk verticaal segment van de toeleveringsketen voor cannabisteelt en -productie binnen de industrie, samen met de beste praktijken voor duurzaamheid.