Tenminste 18 Amerikaanse staten hebben inmiddels delta-8 THC verboden

Uit onderzoek van MJBizDaily blijkt dat de verkoop van delta-8 THC in ten minste 18 staten op een of andere manier verboden is.

0
Delta-8 THC edibles gummies
Foto via PRNewsfoto/Eighty Six Brand
- Advertentie -

De staat Missouri heeft zich aangesloten bij de groeiende lijst van staten die een verbod opleggen op delta-8 THC en andere producten afgeleid van hennep. Gouverneur Mike Parson, een Republikein, heeft vorige week donderdag een uitvoerend bevel uitgevaardigd dat de verkoop van producten die psychoactieve cannabisverbindingen bevatten, verbiedt in winkels, inclusief slijterijen.

Strikte handhaving en sancties

Winkels die zich niet aan het bevel houden, zullen onderworpen zijn aan disciplinaire maatregelen van de Missouri Division of Alcohol & Tobacco Control, zoals vermeld in het bevel. Het Ministerie van Gezondheid en Seniorenzaken van de staat is van plan dergelijke producten in beslag te nemen, aldus een persbericht van het kantoor van de gouverneur.

Parson verklaarde in een verklaring: “Dit uitvoerend bevel verbiedt de verkoop van deze mogelijk schadelijke producten in Missouri totdat goedgekeurde bronnen kunnen worden gereguleerd door de FDA of de staat Missouri via wetgevingsmaatregelen. Het beschermen van de inwoners van Missouri, vooral de meest kwetsbaren, onze kinderen, is vanaf het begin onze leidraad geweest en blijft dat ook vandaag.”

Opkomst en risico’s van delta-8 THC

Sinds de Farm Bill van 2018, die de productie en verkoop van hennep landelijk legaliseerde, is de populariteit van producten die delta-8 THC en andere van hennep-afgeleide cannabinoïden bevatten enorm gestegen. Deze grotendeels ongeteste en ongereguleerde producten hebben vooral voet aan de grond gekregen in staten waar cannabis voor recreatief gebruik niet is gelegaliseerd en onder consumenten jonger dan 21 jaar.

John Mueller, CEO van Greenlight Dispensary, een van de grootste cannabis winkelketens in Missouri, prees het besluit van de gouverneur in een artikel op MJBIZDAILY: “Deze producten waren veel te gemakkelijk toegankelijk, en hun misleidende verpakking heeft geleid tot tal van gezondheidsincidenten. Het bevel van de gouverneur zal helpen een veiligere omgeving voor consumenten te creëren en tegelijkertijd een gelijk speelveld te bieden voor verantwoordelijke, wettelijk conforme cannabisbedrijven in onze markt.”

Uit onderzoek van MJBizDaily blijkt dat de verkoop van delta-8 THC in ten minste 18 staten op een of andere manier verboden is.

Waarschuwingen van de CDC en FDA

Twee Amerikaanse overheidsinstanties, de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de Food and Drug Administration (FDA), waarschuwden in september 2021 al over de potentiële risico’s van de cannabinoïde delta-8 THC.

In Nederland lijkt delta-8 THC geen voet aan de grond te hebben gekregen, in tegenstelling tot HHC. In januari vorig jaar heeft overigens het Cannabinoïden Adviesbureau Nederland ‘ten strengste afgeraden‘ om HHC-producten te vermarkten.