Eerste goedkeuring verleend voor een teeltvereniging in Berlijn

Het is daarnaast de eerste teeltvereniging buiten Nedersaksen die een vergunning heeft gekregen.

0
Berlijn Brandenburger Tor
- Advertentie -

De Berlijnse teeltvereniging Green Leaf Society heeft als eerste in de stad toestemming gekregen voor het gezamenlijk telen van cannabis. Het district Marzahn-Hellersdorf heeft het verzoek van de vereniging goedgekeurd, zoals blijkt uit een persbericht van de lokale autoriteiten dat in handen is van de Duitse pers. De vereniging diende op 25 juli 2023 haar aanvraag in, en deze is nu met succes afgerond.

Verantwoordelijke aanpak van de Green Leaf Society

Gordon Lemm, de districtswethouder van Jeugd, Familie en Gezondheid in Marzahn-Hellersdorf, prees de vereniging voor hun zorgvuldige aanpak. “De aanvraag van Green Leaf Society kan zeker in veel opzichten als voorbeeld dienen,” aldus Lemm. Hij benadrukte dat de vereniging duidelijke plannen heeft om problematisch cannabisgebruik onder leden aan te pakken, met systemen voor vroege signalering van verslavingsproblemen.

De nieuwe Cannabiswet in Duitsland legt strenge regels op voor de teelt en consumptie van cannabis, met als doel om de volksgezondheid te beschermen en misbruik tegen te gaan.

Streven naar hoge kwaliteitsnormen en consumentenbescherming

Jana Halbreiter, voorzitter van de Green Leaf Society, reageerde verheugd op het nieuws. Ze gaf aan dat het district hun aanvraag pragmatisch en onbevooroordeeld had beoordeeld, wat leidde tot een snelle goedkeuring. Het doel van de vereniging is om hoge kwaliteitsnormen te behalen en tegelijkertijd de consumentenbescherming te waarborgen. “We streven naar een niet-commercieel model waarbij veiligheid en kwaliteit voorop staan,” aldus Halbreiter.

De vereniging is van plan om een teeltfaciliteit op te zetten, samenwerkingscontracten af te sluiten met fabrikanten en leveranciers, en vrijwilligers op te leiden om de teelt te ondersteunen.

Eerste legale oogst verwacht in december

Green Leaf Society verwacht in december 2024 hun eerste legale oogst aan leden te kunnen uitdelen.

Dit zou een mijlpaal zijn in de Berlijnse cannabisgeschiedenis, aangezien het de eerste keer zal zijn dat cannabis legaal wordt geteeld en verspreid door een vereniging.

Het is daarnaast de eerste teeltvereniging buiten Nedersaksen die een vergunning heeft gekregen.

In augustus kwamen nog 16 Berlijnse clubs in actie tegen de politieke onwil om vergunningen te verlenen.