Thaise kabinet akkoord met wetsvoorstel voor regulering cannabis

Volgens Dr. Surachoke Tangwiwat, secretaris-generaal van de Thaise Voedsel- en Warenautoriteit (FDA), biedt het wetsvoorstel richtlijnen voor de productie, import, export, verkoop en het bezit van cannabis- en hennepproducten.

0
Thailand cannabis
- Advertentie -

Het Thaise kabinet heeft vorige week ingestemd met een wetsvoorstel van het ministerie van Volksgezondheid om de regels rondom het gebruik en de commercialisatie van cannabis- en hennepproducten te verduidelijken. Dit is een belangrijke stap voor bedrijven en burgers die geïnteresseerd zijn in het produceren, verkopen of gebruiken van producten afkomstig van deze voormalige verdovende middelen.

Sinds de verwijdering van cannabis en hennep van de lijst met verdovende middelen op 9 september 2022, geldt enkel nog een restrictie voor producten met een THC-gehalte hoger dan 0,2%. Deze blijven geclassificeerd als drugs. Ondanks de versoepeling was er echter onduidelijkheid over de praktische toepassing van deze regels voor de private sector en het grote publiek.

Nieuwe richtlijnen voor productie en verkoop

Volgens Dr. Surachoke Tangwiwat, secretaris-generaal van de Thaise Voedsel- en Warenautoriteit (FDA), biedt het wetsvoorstel richtlijnen voor de productie, import, export, verkoop en het bezit van cannabis- en hennepproducten. Het ontwerp bouwt voort op de bestaande regels, die momenteel alleen overheidsinstellingen toestaan deze producten te gebruiken voor medische en onderzoeksdoeleinden.

Producten met een THC-gehalte van meer dan 0,2% blijven geclassificeerd als drugs, maar kunnen onder specifieke voorwaarden toch worden gebruikt. Aanvragers moeten hierbij dezelfde procedure doorlopen als voor andere stoffen uit categorie 5 van de Opiumwet. Producten met een THC-gehalte lager dan 0,2% vallen onder wetten zoals de Cosmeticawet, de Voedselwet of de Kruidenproductwet.

Kansen voor de Thaise economie

Het wetsvoorstel ondersteunt ook het beleid van de regering onder leiding van premier Paetongtarn Shinawatra, die in september verklaarde dat cannabis en hennep aanzienlijke economische voordelen kunnen bieden.

De premier schat dat de twee gewassen jaarlijks tot wel 200 miljard baht aan inkomsten kunnen genereren voor Thailand, voornamelijk door het gebruik voor medische en commerciële doeleinden.

- Advertentie -
Cannabis Industrie Awards
- Advertentie -