Eerste teeltvereniging van Hamburg ontvangt goedkeuring en vergunning

De High End Social Club heeft als eerste teeltvereniging van Hamburg een vergunning ontvangen voor de teelt van cannabis voor eigen gebruik door leden.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

De eerste legale cannabis-teeltclub van Hamburg, de High End Social Club, heeft officieel een vergunning gekregen berichtte NDR vorige week. Het stadsdeel Altona verleende de club, die een ledenaantal van ongeveer 500 personen verwacht, op 10 oktober de benodigde toestemming. Dit werd bevestigd door een woordvoerder van de Duitse persdienst dpa.

Cannabisclub ontvangt goedkeuring na zorgvuldige toetsing

De aanvraag voor de vergunning werd al in juli ingediend en na een uitgebreide beoordeling, waarbij aanvullende documenten werden opgevraagd, werd de zeven jaar geldige vergunning verleend.

De club is daarmee een van de eerste teeltverenigingen die onder de nieuwe wetgeving in Duitsland van start gaat.

Stefanie von Berg, hoofd van het stadsdeel Altona en lid van de Groenen, prees de snelle afhandeling van de vergunningaanvraag. “Dat de eerste vergunning voor een cannabisteeltvereniging nu binnen is, is het resultaat van een uitstekende samenwerking,” aldus Von Berg.

Daarnaast zorgde de Senaat ervoor dat de benodigde online diensten snel operationeel waren.

Eerste oogst al binnen van teeltvereniging in Nedersaksen

De eerste oogst van een teeltvereniging is inmiddels ook binnen.

Eerder deze week berichtten we namelijk dat de teeltvereniging Cannabis Social Club Ganderkesee in Ganderkesee, in de deelstaat Nedersaksen, de eerste oogst binnen had. Over twee weken start de distributie onder de leden.

- Advertentie -
Cannabis Industrie Awards
- Advertentie -