Aanvraag voor coffeeshop in Haarlemse Waarderpolder stuit op verzet van ondernemers

Plannen voor een nieuwe coffeeshop in de Haarlemse Waarderpolder zorgen voor verdeeldheid en zorgen bij lokale ondernemers en het gemeentebestuur.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

In de Waarderpolder in Haarlem is onrust ontstaan nadat een eethuisje werd verkocht en geruchten ontstonden over de mogelijkheid van een nieuwe coffeeshop op deze locatie. Hoewel de nieuwe eigenaar nog geen concrete plannen heeft onthuld, heeft deze stap de lokale gemeenschap bezorgd gemaakt.

Ondernemers in de regio uiten zorgen over veiligheid en uitstraling

De voorzitter van de Industriekring Haarlem, Bruno Giebels, heeft krachtig verzet geuit tegen de mogelijke komst van een coffeeshop in de Waarderpolder.

Hij benadrukt zorgen over veiligheid en de invloed op het imago van het gebied, met name vanwege beperkte parkeergelegenheid.

Ondernemers in het bedrijventerrein hebben via de Industriekring bezwaar ingediend tegen de vergunningaanvraag en hopen op een gunstige uitkomst.

Gemeente Haarlem bevestigt vergunningaanvraag

Hoewel het gemeentebestuur de vergunningaanvraag heeft bevestigd, heeft de woordvoerder van burgemeester Wienen tegengesproken dat er al bezwaar is ingediend door de ondernemers, aangezien er nog geen officieel besluit is genomen.

Het gemeentelijke beleid staat toe dat er geen nieuwe coffeeshops worden geopend zonder de sluiting van een bestaande shop.

De gemeente benadrukt echter dat verkeers- en parkeerproblemen in de plannen moeten worden aangepakt om de vergunning te verkrijgen.