Activisten gaan gratis wiet weggeven aan net gevaccineerden in Washington D.C.

Tientallen thuiskwekers in DC gaan legaal gratis zakken cannabis uitdelen buiten de vaccinatiecentra zodra het grote publiek zich kan laten vaccineren.

0
gw pharmaceuticals pharma gwph
- Advertentie -

Net als veel andere groepen in de Verenigde Staten heeft DC Marijuana Justice (DCMJ) zijn reguliere persoonlijke bijeenkomsten stopgezet toen vorig jaar de coronacrisis begon. Zonder een veilige manier voor burgers om publiekelijk samen te komen om te pleiten voor hervorming van de cannabiswetgeving in het District of Columbia, is DCMJ verheugd dat de vaccinaties overal beschikbaar zullen zijn. De recente aankondiging van burgemeester Muriel Bowser van aanstaande coronavirusvaccins is welkom nieuws voor DCMJ. Om deze gedenkwaardige gelegenheid te vieren en mensen te bedanken voor hun vaccinatie, zullen tientallen thuiskwekers in DC legaal zakken gratis wiet uitdelen buiten de vaccinatiecentra zodra het grote publiek zich kan laten vaccineren. Dat maakte de groepering bekend in een persbericht.

Gratis wiet: ‘Joints for Jabs’

De actie, die “Joints for Jabs” wordt genoemd, een woordspeling op de prik van een vaccininjectie, heeft tot doel de noodzaak van verdere lokale en nationale cannabishervorming te benadrukken en tegelijkertijd te pleiten voor een rechtvaardige distributie van het cruciale vaccin. DCMJ merkt op dat om een joint veilig te delen zonder mogelijk bij te dragen aan de verspreiding van het coronavirus, elke gebruiker moet worden gevaccineerd – een doelstelling die toegankelijkheid voor alle inwoners van het District vereist. Het ministerie van Volksgezondheid van het District of Columbia heeft de openbare vaccinatielocaties nog niet genoemd, maar na identificatie zal DCMJ een follow-up geven aan deze vrijgave met alle ‘Joints for Jabs’ locaties, data en openingstijden.

(…)om een joint veilig te delen zonder mogelijk bij te dragen aan de verspreiding van het coronavirus, elke gebruiker moet worden gevaccineerd(…)

“We zijn op zoek naar manieren om het einde van de pandemie veilig te vieren en we weten dat niets mensen zo samenbrengt als cannabis”, zegt Nikolas Schiller in het persbericht, medeoprichter van DCMJ. “DCMJ is van mening dat cannabis veilig en verantwoord moet worden geconsumeerd, en de pandemie heeft het voor veel volwassenen ongelooflijk moeilijk gemaakt om hun zelfgekweekte cannabis te delen. Als genoeg volwassenen zijn ingeënt met het coronavirusvaccin, is het tijd om te vieren – niet alleen het einde van de pandemie, maar ook het begin van het einde van het cannabisverbod in de Verenigde Staten. ”

Tijdens de coronacrisis werden cannabiswinkels beschouwd als essentiële bedrijven. Vanwege verschillende staatswetten en een gebrek aan federale actie kopen miljoenen Amerikanen echter nog steeds cannabis uit de ondergrondse economie, die een verschillende mate van kwaliteit en veiligheid heeft. Als thuiskwekers zullen DCMJ-leden die cannabis schenken alleen cannabis delen die vrij is van pesticiden en synthetische meststoffen.

Cannabis is gelegaliseerd in het District van Columbia, maar de verkoop is niet gelegaliseerd. Wel thuisteelt en gratis weggeven. Je zou kunnen stellen dat is het tegenovergestelde van de situatie in Nederland.