Eerste Duitse medicinale cannabis oogst verwacht dit jaar

Sinds 2017 kunnen artsen in Duitsland hun patiënten medicinale cannabis voorschrijven.

Redactiehttps://cannabisindustrie.nl
Dit artikel is geplaatst door de redactie van cannabisindustrie.nl
- Advertisement -
Dutch Passion

Een ton medicinale cannabis zal dit jaar en voor de komende drie jaar worden geproduceerd in een binnenplantage in Neumünster. De eerste levering zal plaatsvinden in de loop van de eerste helft van het jaar, zegt Aphria-directeur Hendrik Knopp van het Duitse persbureau. “We zullen waarschijnlijk het eerste bedrijf in Duitsland zijn.”

Eerste medicinale cannabis gekweekt in Duitsland

Sinds 2017 kunnen artsen in Duitsland hun patiënten medicinale cannabis voorschrijven. Naast Aphria (NASDAQ:APHA) uit Neumünster heeft ook het Federale Instituut voor Geneesmiddelen en Medische Apparaten de teelt van Aurora (NYSE:ACB) en Demecan goedgekeurd. In totaal zou het gaan om ongeveer 10,4 ton aan medicinale cannabis

“We zullen waarschijnlijk het eerste bedrijf in Duitsland zijn”

Volgens de reactie van de federale regering op een klein verzoek van de FDP-fractie in december, zal de verwachte koopprijs per gram rond de 2,20 euro liggen. Het is echter nog niet duidelijk hoeveel apotheken hiervoor moeten betalen. In de eerste helft van 2020 bedroeg de gemiddelde verkoopprijs in apotheken per recept 476 euro. De patiënten moesten maximaal 10 euro per recept betalen.

Importeren en distributie

Voorheen (en nog steeds) wordt er medicinale cannabis geïmporteerd in Duitsland van het Nederlandse Bedrocan, maar ook zelfs wiet uit Uruguay en door Canadese cannabis bedrijven zoals Aphria.

De overgang naar volledige legalisatie in Duitsland zit er alleen nog niet in op korte termijn. In november vorig jaar stemde het Duitse parlement nog tegen een cannabis legalisatie voorstel van De Groenen.

Cannabis Industrie Awards 2021

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

237VolgersVind ik leuk
702VolgersVolgen
531VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

200 ARTIKELEN0 REACTIES
34 ARTIKELEN0 REACTIES
17 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES