Meeste Amerikanen vinden dat wiet minder misbruikpotentieel heeft dan alcohol

“De resultaten tonen aan dat de meerderheid van de Amerikaanse consumenten cannabis (als CBD, hennep, marihuana en THC) beschouwen als medicinaal gebruik en het potentieel voor misbruik van cannabis als minder zien dan voor algemeen voorgeschreven medicijnen en alcohol"

0
Denemarken medicinale cannabis
- Advertentie -
Dutch Passion

De meeste Amerikanen zijn van mening dat cannabis minder misbruikpotentieel heeft dan alcohol, blijkt uit enquêtegegevens die zijn gepubliceerd in het tijdschrift Addictive Behaviors.

Minder misbruikpotentieel dan alcohol

Onderzoekers verbonden aan de Universiteit van Delaware en aan de Michigan State University hebben een landelijk representatieve steekproef van Amerikaanse volwassenen (18 tot 75+) ondervraagd over hun mening over cannabis en CBD.

De onderzoekers meldden: “De resultaten tonen aan dat de meerderheid van de Amerikaanse consumenten cannabis (als CBD, hennep, marihuana en THC) beschouwen als medicinaal gebruik en het potentieel voor misbruik van cannabis als minder zien dan voor algemeen voorgeschreven medicijnen en alcohol.”

Volgens de federale wetgeving is de cannabisplant geclassificeerd als een Schedule I-gereguleerde stof met “een hoog potentieel voor misbruik” en “momenteel niet geaccepteerd bij behandeling in de Verenigde Staten.” Alcohol valt daarentegen niet onder de Amerikaanse Controlled Substances Act. Cocaïne en methamfetamine zijn volgens de wet geclassificeerd als Schedule II-stoffen. Daar komt overigens misschien binnenkort verandering in.

Onder de respondenten die erkennen persoonlijk cannabis en CBD te hebben gebruikt, zei iets minder dan de helft dat ze dit deden “als vervanging voor andere medicijnen”. De meeste respondenten zeiden dat ze anti-angstmedicijnen en opioïden hadden vervangen door cannabinoïden – een bevinding die overeenkomt met eerdere onderzoeken.

Reactie Paul Armentano, adjunct-directeur NORML

NORML’s adjunct-directeur Paul Armentano zei dat hij niet verrast was door de bevindingen van het onderzoek. “De overweldigende meerderheid van de Amerikanen heeft al lang het standpunt van de federale regering verlaten dat cannabis een zeer gevaarlijke stof is zonder enige therapeutische werkzaamheid. Het is tijd voor het Congres om ook deze intellectueel oneerlijke positie overboord te gooien en cannabis uit de Controlled Substances Act te schrappen op een manier die vergelijkbaar is met alcohol – waardoor een einde komt aan het uitlopende staats- / federale conflict en de deelstaatregeringen, en niet de federale overheid, de primaire overheid worden arbiters of cannabisbeleid.”