De Beursberichten: ingezette stijging cannabisbedrijven zet door

Had je alleen al geïnvesteerd in Tilray vorige week, was je investering bijna verdubbelt.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -

Nu ‘the dust has been settled’ en de impeachment in volle gang is, nemen we in De Beursberichten een kijkje of de ingezette stijging van de beursgenoteerde cannabisbedrijven door heeft gezet. Die was aanvankelijk ingezet nadat bekend werd dat de Democraten in Georgia succes boekten en nu een meerderheid in de Senaat hebben. En als we de stand van de koers van vandaag mogen geloven, kan je zeker stellen dat de ingezette stijging doorzet.

De Beursberichten: week 2

In deze editie van de Beursberichten kijken we of een weekje na het het effect van de overwinningen in Georgia op de koers van de 5 grootste beursgenoteerde cannabisbedrijven, doorzet. De vijf bedrijven zijn: Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) en Aphria (NASDAQ:APHA).

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

De koers van Canopy Growth schommelde aanvankelijk nog wat. Na een piek van 31,38 dollar per aandeel daalde de koers iets tot 30,17 dollar per aandeel. Maar een week later is het aandeel zelfs over die eerdere piek gegaan. Het aandeel is nu 32,18 dollar waard. Ten opzichte van vorige week is dat een stijging van zo’n 6,6%.

canopy growth nasdaq:CGC CGC Nasdaq cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Aurora Cannabis (NYSE:ACB)

Aurora zag een kleine stijging ten op zichte van vorige week. Vorige week was het aandeel nog 10,27 dollar per aandeel waard. Nu is het 10,91 dollar per aandeel waard: een stijging van 6,2%.

aurora acb nyse:acb nyse cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Cronos zit in de lift zoals je kunt zien in onderstaande grafiek. Vorige week was het aandeel van Cronos nog 8,65 dollar waard. Deze week zag Cronos het aandeel stijgen met maar liefst 23,7% tot 10,7 dollar per aandeel.

Cronos nasdaq:cron nasdaq cron cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos Group te lezen.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray gaat net zoals Cronos lekker. Vorige week was het nog 10,77 dollar per aandeel waard. Deze week is het 15,02 dollar per aandeel waard: een stijging van maar liefst 39,4%! Tilray zit daarnaast middenin een mogelijke fusie met Aphria.

Tilray Nasdaq:tlry nadaq tlry cannabis aandelen
Via Google

 

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Aphria (NASDAQ:APHA)

Vorige week was het aandeel van Aphria nog 8,39 waard. Ook Aphria, net zoals andere bedrijven die we deze week behandelen, zag dus een flinke stijging. Vandaag is het aandeel precies 10,00 dollar waard. Een stijging van 19,1%.

Aphria cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aphria te lezen.

Concluderend: je had je investering minimaal kunnen verdubbelen

Had je alleen al geïnvesteerd in Tilray vorige week, was je investering bijna verdubbelt.

Toch blijft het oppassen geblazen met deze aandelen, zoals onderstaande Tweet snel duidelijk maakt.