Canadese cannabis giganten Aphria en Tilray in verregaande fusie onderhandelingen

De fusie zou het grootste cannabisbedrijf van Canada creëren

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Morgen komen we weer met een editie van De Beursberichten met aandacht voor beide bedrijven, maar dit nieuws kon niet wachten. David George-Cosh, onder andere cannabis journalist voor BNN Bloomberg, had namelijk een scoop: Aphria (NASDAQ:APHA) en Tilray (NASDAQ:TLRY) zouden in verregaande fusie onderhandelingen zijn.

Gefuseerde bedrijf zal naam Tilray behouden

Het gefuseerde bedrijf zal naar verwachting de naam Tilray behouden en Aphria’s Chief Executive Officer Irwin Simon benoemen als CEO, aldus de bronnen. Aphria zal waarschijnlijk een meerderheid van de bestuurszetels van het gecombineerde bedrijf krijgen en de Aphria aandeelhouders zouden een belang van 60 procent gaan bezitten. Daar gaf BNN Bloomberg wel een disclaimer over, want het staat nog niet helemaal vast, maar zou uit een directe en goede bron moeten komen.

Tilray CEO Brendan Kennedy zou in de rij staan om een zetel in de raad van bestuur te bekleden, maar het is onwaarschijnlijk dat hij een uitvoerende positie zal behouden, voegde die bron toe.

De onderhandelingen tussen de twee bedrijven waren dinsdag aan de gang en er is geen garantie dat een deal zal worden afgerond.

Fusie zou grootste cannabisbedrijf van Canada creëren

Als Tilray en Aphria erin slagen een overeenkomst af te ronden, zou de deal het grootste cannabisbedrijf in Canada en een belangrijke speler in de wereldwijde cannabisindustrie creëren. De internationale activiteiten van Tilray, waaronder een productiefaciliteit in Portugal, zouden een van de juwelen van de deal zijn, aldus de bronnen. Tilray heeft ook aanzienlijke vestigingen in Australië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Terwijl Aphria een Duits farmaceutisch distributiebedrijf in handen heeft.

Het gecombineerde bedrijf zou een leidend aandeel van 19 procent in de Canadese recreatieve cannabismarkt en een jaarlijkse omzet van ten noorden van $ 930 miljoen beheersen, op basis van de meest recente kwartaalresultaten van de twee bedrijven en de inkomsten gegenereerd door Sweetwater Brewing Co., dat Aphria heeft overgenomen vorige maand.