Frankrijk vraagt bevolking naar publieke opinie over legalisatie cannabis

Er is een online vragenlijst gelanceerd om de publieke opinie over recreatief cannabisgebruik te peilen, voorafgaand aan parlementaire debatten over de kwestie.

0
Frankrijk industriële hennep industrie CBD medicinale cannabis proef burgemeesters legalisering cannabis medicinale cannabis gratis
- Advertentie -

Het Franse parlement lanceerde deze week een vragenlijst om de publieke opinie over recreatief cannabisgebruik beter te begrijpen.

Vragenlijst gelanceerd in Frankrijk voorafgaand aan parlementaire debatten

De vragenlijst zal ongeveer een maand op de website van Assemblée Nationale beschikbaar zijn.

“Het doel is om het debat zo veel mogelijk te informeren. Het succes van de enquête hangt af van het grootst mogelijke aantal mensen dat meedoet”

MP voor Essonne en leider van het project, Robin Reda, vertelde AFP dat een rapport met de resultaten eind maart of begin april beschikbaar zou zijn.

Hij zei: “Het doel is om het debat zo veel mogelijk te informeren. Het succes van de enquête hangt af van het grootst mogelijke aantal mensen dat meedoet.”

Momenteel is de consumptie, het bezit en de verkoop van recreatieve cannabis in Frankrijk illegaal. Desondanks schatten onderzoeken van de nationale drugswaakhond l’OFDT dat meer dan een kwart van alle volwassenen in Frankrijk cannabis heeft geprobeerd en dat 5 miljoen mensen in Frankrijk minstens één keer per maand cannabis gebruiken.

Overheidsonderzoeken naar medicinale cannabis

De parlementaire fractie achter het project zal medio februari ook conclusies geven over haar onderzoeken naar het gebruik van medicinale cannabis (inclusief producten als cannabidiol en CBD).

Frankrijk had eerder geprobeerd dergelijke producten te verbieden, maar in november 2020 werd geconstateerd dat dit in strijd was met de EU-wetgeving.

In 2019 gaf de Assemblée Nationale ook toestemming voor een experiment waarbij medicinale cannabis, in niet-rookbare vorm, werd gegeven aan ten minste 3.000 patiënten met ernstige ziekten. Het proces zou in maart 2020 beginnen, maar is vertraagd door de gezondheidscrisis.