Northern Leaf krijgt tweede medicinale cannabis kweekvergunning in VK

De medicinale cannabis vergunning van Northern Leaf is de tweede van het land, naast de al bestaande producent GW Pharmaceuticals.

0
medicinale cannabis verenigd koninkrijk vergunning Northern Leaf
- Advertentie -

De Britse start-up Northern Leaf heeft de tweede vergunning voor de kweek van medicinale cannabis verkregen in het Verenigd Koninkrijk naast de al bestaande producent GW Pharmaceuticals (NASDAQ:GWPH).

Tweede medicinale cannabis kweekvergunning van het land

Het in Jersey gevestigde bedrijf, dat in 2019 werd opgericht, ontving de vergunning in december 2020 van de regering van Jersey.

“De vraag neemt wereldwijd toe en de markt wordt momenteel niet bevoorraad”

Northern Leaf zal medicinale cannabis gaan kweken in een kas die zich uitstrekt over 7000 vierkante meter. Het is van plan om eind 2021 te beginnen met het leveren van aan geneesmiddelenfabrikanten in Groot-Brittannië, Duitsland, Denemarken, Spanje en Portugal.

“De vraag neemt wereldwijd toe en de markt wordt momenteel niet bevoorraad”, aldus Campbell Dunlop, CEO van Northern Leaf. De vergunning heeft betrekking op een locatie met een maximale capaciteit van 400.000 vierkante meter, vertelde hij aan de Financial Times.

De eerste vergunning werd in 1998 toegekend aan GW Pharmaceuticals (NASDAQ:GWPH), een bedrijf dat gespecialiseerd is in op cannabis gebaseerde geneesmiddelen tegen epilepsie en werd opgericht in het Verenigd Koninkrijk.

Flinke Europese concurrentie

Het Verenigd Koninkrijk is de afgelopen jaren een van de vele landen ter wereld geworden die het gebruik van op cannabis gebaseerde medicijnen voor de behandeling van ziekten van kanker tot epilepsie en voor pijnverlichting heeft gelegaliseerd.

Het bedrijf zal het opnemen tegen grote concurrenten elders in Europa, zoals Aurora Cannabis (NYSE:ACB), dat 100.000 vierkante meter aan kassen heeft in Denemarken.

Andere gevestigde producenten in Europa zijn onder meer Tilray (NASDAQ:TLRY) en Emmac, die respectievelijk 15.000 vierkante meter en 27870 vierkante meter hebben in Portugal.

Dunlop zei dat de vergunning ‘een vrij grote doorbraak’ was en vertelde de krant dat hij verwachtte dat de eerste zending cannabis van het bedrijf een halve ton zou bedragen – Emmac produceerde ongeveer 10 ton in 2020.