Akerna (NASDAQ:KERN) sluit deal met overheid Saint Vincent en de Grenadines

's Werelds eerste nationaal goedgekeurde cannabissoftwareprogramma zal de federaal geleide medicinale-cannabisindustrie in St. Vincent en de Grenadines helpen standaardiseren, vereenvoudigen en stimuleren.

0
Saint Vincent en de Grenadines Akerna medicinale cannabis
- Advertentie -
Cannabis Industrie Awards 2022

Akerna (NASDAQ:KERN), kondigde gisteren een exclusieve samenwerking aan in een persbericht met de Medicinal Cannabis Authority (MCA) in Saint Vincent en de Grenadines. In deze samenwerking zal Akerna de MCA voorzien van een speciaal ontwikkelde tool voor klantrelatiebeheer (CRM), ontworpen om de medicinale-cannabisindustrie in het Caribische land te versterken en tegelijkertijd te voldoen aan de wettelijke vereisten en een gebruiksvriendelijke ervaring te creëren. Dit programma zal dienen als een nationaal model dat kan worden gerepliceerd om te voldoen aan alle wereldwijde cannabisregelgeving.

Saint Vincent en de Grenadines legaliseerde medicinale cannabis al in 2018

De medicinale cannabisindustrie in Saint Vincent en de Grenadines bestaat binnen de parameters en mandaten die zijn vastgelegd door lokale wetten en de internationale verdragen voor traceerbaarheid die gereguleerde stoffen regelen. Deze parameters vereisen een nauwkeurige tracering van medicinale cannabis, wat, in combinatie met de vereisten voor autorisatie van persoonlijk bezit, een aanzienlijke hoeveelheid documentatie vereist die voor elke patiënt moet worden ingevuld.

De CRM geïmplementeerd door Ample Organics, een Akerna-bedrijf, zal naar verwachting dit documentatieproces aanzienlijk vereenvoudigen en een snelle beoordeling van het patiënttoegangsplatform mogelijk maken, het ophalen van gegevens, de beschikbaarheid van gegevens voor de MCA en een algemene gebruiksvriendelijke ervaring van de arts, apotheker en patiënt.

“(…)allereerste implementatie van een landelijk CRM-systeem binnen de cannabisindustrie(…)”

“Na het succes van Akerna’s Ample Organics-product in Canada te hebben gezien, was de Medicinal Cannabis Authority van Saint Vincent en de Grenadines geïnteresseerd in samenwerking om software te creëren voor hun specifieke regelgeving en nalevingsbehoeften”, zegt Jessica Billingsley, CEO van Akerna, in het persbericht. “Dit is de allereerste implementatie van een landelijk CRM-systeem binnen de cannabisindustrie en zal als model dienen voor andere landen of regio’s die een nationaal gestandaardiseerd systeem willen implementeren.”

“De nieuwe workflows zullen zorgen voor een betere informatieorganisatie en efficiëntie toevoegen aan de monitoring- en analytische processen, waardoor tijd, papier en personele middelen worden verminderd, en de productiviteit wordt gemaximaliseerd”, zegt Dr. Jerrol Thompson, CEO van de Medicinal Cannabis Authority, in het persbericht. “De MCA wilde Ample Organics en de rest van de Akerna-familie oprecht bedanken voor het begeleiden van Saint Vincent en de Grenadines door de verschillende uitdagingen van het starten van een cannabismarkt, waardoor we vandaag op dit succesvolle moment zijn aangekomen.”

St. Vincent en de Grenadines streeft ernaar de best gereguleerde medicinale cannabisindustrie in het Caribisch gebied te zijn, met veelgeprezen, hoogwaardige producten voor lokaal gebruik en export, die voldoen aan de hoogste internationale en industriële normen. De visie voor de cannabisindustrie in Saint Vincent en de Grenadines omvat de volledige waardeketen van dit geneesmiddel, inclusief Good Agricultural & Collection Practices (GACP), Good Manufacturing Processes (GMP), export en lokale patiëntentoegang. De industrie is ontworpen om de impact op de Vincentiaanse beroepsbevolking en economie te maximaliseren en zal naar verwachting een belangrijke aanjager zijn van technologische innovatie en bijdragen aan de groei van de landbouw-, industriële, medische en toeristische sector.