Amerikaans bedrijf introduceert 100% gerecycled oceaanplastic joint koker

De ultieme joint koker is natuurlijk van hennepplastic gemaakt, maar gerecycled oceaanplastic is een goede tussenstap.

0
Sana Ocean Tube 116 gerecycled teruggewonnen oceaanplastic joint koker
Afbeelding: Sana Packaging
- Advertentie -

Sana Packaging, een Amerikaans duurzaam verpakkingsmerk dat cannabisverpakkingen ontwerpt en ontwikkelt voor een circulaire economie, kondigde deze week in een persbericht haar derde 100% gerecyclede, oceaanplastic joint koker: de Sana Ocean Tube 116.

Reactie CEO Sana Packaging Ron Basak-Smith over de 100% gerecyclede oceaanplastic joint koker

“We zijn erg enthousiast over de Sana Ocean Tube 116! Pop-top pre-roll-buizen zijn al lang de industriestandaard, en we herdefiniëren die standaard door 100% teruggewonnen oceaanplastic te gebruiken. Vergeleken met onze vorige pre-roll-buis ontwerpen, waren we in staat om ons materiaalgebruik met 25% te verminderen en onze klanten 30% kostenbesparingen te bieden”, aldus medeoprichter en CEO Ron Basak-Smith in het persbericht.

De nieuwe Sana Ocean Tube 116 is volledig recyclebaar, kindveilig gecertificeerd, gemaakt in de VS, heeft een nieuw pop-top ontwerp en is perfect voor king-size pre-rolls, blunts en vape-pennen. Sana Packaging biedt bedrukking en etikettering op maat. Deze zijn nu beschikbaar voor pre-order.

“(…)al meer dan 58 ton (116.000 lbs) plastic afval uit onze oceanen hebben verwijderd”

Sana Packaging streeft ernaar om cannabisverpakkingen te veranderen van een lineair economisch model van “take-make-dispose” naar een circulair economisch model dat bedoeld is om afval en vervuiling te elimineren, producten en materialen in gebruik te houden en onze natuurlijke systemen te regenereren.

“Aangezien we tijdens de COVID-19-pandemie een wereldwijde toename van wegwerpverpakkingen blijven zien, zijn we er trots op dat we al meer dan 58 ton (116.000 lbs) plastic afval uit onze oceanen hebben verwijderd. Ter referentie, de gemiddelde auto weegt ongeveer 2 ton (4.000 lbs),” voegde mede-oprichter en CEO, Ron Basak-Smith, toe in het persbericht.

Liever joint kokers van hennepplastic

De buisjes van Sana Packaging zijn wel iets anders dan we gewend zijn van de coffeeshop. Maar de ultieme joint koker is natuurlijk van hennepplastic gemaakt. Voordat dat het een standaard voor de cannabisindustrie wordt, zal het nog wel even duren waarschijnlijk. Maar het is niet ondenkbaar.