Association for the Cannabinoid Industry (ACI) opent Europees kantoor in Brussel

Het stelt de ACI in staat om Europese bedrijven te helpen die de lucratieve Britse markt willen betreden, terwijl ze tegelijkertijd een platform bieden voor samenwerking met de Europese regelgevende instanties.

0
novel food industriële hennep Europees Parlement Commissie CBD europeanen
- Advertentie -

De Association for the Cannabinoid Industry (ACI) heeft vandaag de opening van een nieuw kantoor in Brussel aangekondigd in een persbericht, aangezien ze hun lidmaatschapsaanbod voor de eerste keer uitbreiden naar de Europese Unie (EU).

Association for the Cannabinoid Industry (ACI) breigt uit naar Europa

De ACI werd in 2019 opgericht als de toonaangevende ledenvereniging van het VK voor bedrijven die actief zijn in de nieuw gereguleerde sector van cannabinoïden voor consumenten.

De oprichtingsvisie van de ACI was om een ​​innovatieve en ethische sector te creëren met de hoogste normen op het gebied van productkwaliteit, consumententevredenheid en naleving van de regelgeving.

ACI [heeft] het regelgevings- en beleidslandschap voor cannabinoïdeproducten in het VK helpen vormgeven

Sinds de oprichting heeft de ACI het regelgevings- en beleidslandschap voor cannabinoïdeproducten in het VK helpen vormgeven in samenwerking met de Food Standards Agency, Food Safety Scotland, het Home Office en de Advisory Committee on the Misuse of Drugs Act.

In 2020 lanceerde ACI een baanbrekend veiligheidsonderzoeksconsortium om nieuwe gegevens te genereren om te voldoen aan de nalevingsvereisten van de nieuwe regelgeving voor nieuwe voedingsmiddelen. Dit jaar heeft de vereniging samengewerkt met de nieuwe Taskgroup on Innovation, Growth and Regulatory Reform van de Britse premier om een ​​voetafdruk voor de industrie in beleid en politiek te vestigen. Hun rapport en aanbevelingen worden deze week gepubliceerd.

Deze Europese uitbreiding valt samen met meerdere toevoegingen aan het team die een schat aan ervaring in de Europese toeleveringsketen voor legale cannabinoïde-extracten brengen, waardoor ACI de ervaring binnen het kernteam kan combineren.

aanvulling op de activiteiten van de vereniging in het VK

In de nasleep van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, worden bedrijven in de regio en over de hele wereld nu geconfronteerd met uitdagingen bij het navigeren door een evoluerend regelgevingskader in zowel het VK als Europa. Het kantoor van ACI in Brussel vormt een aanvulling op de activiteiten van de vereniging in het VK en stelt ons in staat om onze leden op maat gemaakte regelgevende en nalevingsdiensten te bieden, zoals assistentie bij aanvragen van nieuwe voedingsmiddelen bij de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) en lobbyactiviteiten namens onze leden binnen de Europese instellingen.

Een Europese aanwezigheid stelt de ACI in staat om Europese bedrijven te helpen die de lucratieve Britse markt willen betreden, terwijl ze tegelijkertijd een platform bieden voor samenwerking met de Europese regelgevende instanties voor ons ledenbestand, waaronder bedrijven van over de hele wereld.

Reacties

“(…)verheugd deze schat aan ervaring op de Europese markt te kunnen brengen.(…)”

“Omdat we naar voren zijn gekomen als de meest geloofwaardige optie voor bedrijven die marktvergunning nodig hebben voor hun cannabinoïdeproducten in het VK”, zegt dr. Parveen Bhatatah in het persbericht, hoofd van het adviesteam van ACI, “zijn we verheugd deze schat aan ervaring op de Europese markt te kunnen brengen.”

“Onze uitbreiding naar Brussel vormt een perfecte aanvulling op ons bestaande werk in het VK en versterkt ons adviesteam dat klanten adviseert over hun Europese belangen, met name in de nasleep van de Brexit en de versnelde regulering van legale cannabinoïdeproducten over de hele wereld”, aldus Steve Moore in het persbericht, ACI mede-oprichter en Lead Counsel.

ACI Europese informatiesessie

Voor degenen die het Europese team willen ontmoeten en meer willen weten over de activiteiten in Europa, hebben ze op donderdag 24 juni 2021 om 11.00 uur CET (10 uur Britse tijd) een gratis online webinar georganiseerd.

Plaats

Gelegen op Square de Meeûs is het nieuwe kantoor van ACI, dat een luxueuze vergaderruimte biedt, op korte loopafstand van het Europees Parlement en de Europese Commissie gelegen en gunstig gelegen ten opzichte van trein en metro voor bezoekers van buiten Brussel.

Luister ook naar onze podcast met Bill Griffin waarin we praten over zijn werkzaamheden voor het ACI.