August de Loor over de geschiedenis van het testen van drugs in Nederland

August de Loor legt in een nieuwe video van het Trimbos de geschiedenis van het testen van drugs in Nederland uit.

0
August de Loor geschiedenis van het drugs testen in Nederland
August de Loor. Screenshot uit de video.
- Advertentie -

Het testen van cannabis is nog steeds niet legaal in Nederland. Pas in het aanstaande Experiment gesloten coffeeshopketen zal de cannabis voor de deelnemende coffeeshops uit de tien gemeenten worden getest. Maar hoe zijn we tot vandaag gekomen op het gebied van het testen van drugs? August de Loor legt het uit in een nieuwe video geproduceerd door het Trimbos die hieronder is te bekijken.

Sinds August de Loor in 1970 de eerste straathoekwerker van Nederland werd, is August betrokken bij alles rond drugs en drugsbeleid in Amsterdam en ver daarbuiten. Jarenlang runde hij het Adviesburo Drugs en verrichtte hij pionierswerk op het gebied van harm reduction: XTC testen op feesten, de Safe House campagne, heroïneverstrekking én de coffeeshop als cruciaal onderdeel van het drugsbeleid. Niet alleen voor de overheid, maar ook voor de coffeeshopbranche is hij een luis in de pels.

In december 2017 ontving August de Frans Banninck Cocqpenning voor zijn belangrijke bijdrage aan het Amsterdamse, landelijke en internationale drugsbeleid. August stond daarnaast onder andere aan de basis van de oprichting van de Coffeeshopbond BCD en het Cannabinoïden Adviesbureau Nederland en daarmee het CBD Keurmerk.

In december 2020 nam ik daarnaast ook een podcast op met August de Loor, als je meer wilt weten.