Aurora Cannabis neemt Canadese craft kweker Thrive over

Bedoeling is dat het zeer ervaren en vertrouwde team van Thrive in craft teelt, productinnovatie en operationele uitvoering de Canadese recreatieve cannabis activiteiten van Aurora gaat leiden

0
aurora thrive cannabis overname
Via PR Newswire
- Advertentie -

Eerder deze week maakte Aurora (NASDAQ:ACB) bekend in een persbericht dat het de Canadese craft kweker Thrive overneemt door middel van het overnemen van de aandelen van het moederbedrijf van Thrive, TerraFarma Inc.

Overname van Thrive door Aurora gemoeid met $38 miljoen vergoeding plus andere vergoedingen

De transactie is gebaseerd op een totale vergoeding van $38 miljoen, betaalbaar in contanten en gewone aandelen van Aurora, plus twee earn-outbedragen, te betalen in Aurora-aandelen of contant (tegen de verkiezing van Aurora), indien van toepassing, op basis van het behalen van bepaalde omzetdoelstellingen door Thrive binnen twee jaar na het sluiten van de transactie.

De transactie zal naar verwachting de positie van Aurora op de Canadese markt strategisch versterken

De transactie zal naar verwachting de positie van Aurora op de Canadese markt strategisch versterken schrijven ze in het persbericht, door het Thrive-team de leiding te geven over Aurora’s Canadese recreatieve cannabis portfolio, waardoor de focus verschuift naar innovatieve premiumproducten, waaronder gedroogde bloemen, pre-rolls, verdampbare producten en concentraten. De transactie zal naar verwachting worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, in Aurora’s fiscale Q4 2022. Er wordt verwacht dat de transactie Aurora onmiddellijk een positieve Adjusted EBITDA zal opleveren en het pad van het bedrijf naar de winstgevendheid van de Adjusted EBITDA in de eerste helft van fiscaal 2023 zal ondersteunen.

Thrive, opgericht in 2018, is een erkende producent van super-premium cannabisconcentraten en ambachtelijke gedroogde toppen, en maakt gebruik van innovatieve teelt- en extractietechnieken met een bijzondere focus op het bereiken van de hoogste kwaliteitsnormen. Thrive is het meest bekend om zijn bekroonde vlaggenschip-recreatiemerk, Greybeard Cannabis Co., dat onder andere werd erkend als het #1-merk dat werd aanbevolen door Canadese budtenders in 2021, en in 2021 de winnaar was van Best Concentrate van de Kind Magazine Awards, zoals gestemd door budtenders.

Reacties management

“Naarmate de consolidatie tussen gelicentieerde producenten versnelt, is het van vitaal belang dat alle transacties die we nu of in de toekomst doen, strategisch en bijdragend zijn en gericht zijn op het toevoegen van uitzonderlijk talent en merken die aansluiten bij ons pad naar winstgevendheid”, aldus Miguel Martin in het persbericht, Chief Executive Officier van Aurora. “In dit opzicht hebben Geoff en het Thrive-team een ​​staat van dienst die je zelden ergens anders op de Canadese markt aantreft. Het zijn echt uitzonderlijke telers die het vertrouwen van de consument hebben gewonnen en producten hebben ontwikkeld die erkend en geprezen zijn door Canadese budtenders en branchegenoten en een unieke kans zien om hun expertise te benutten om voordelen op korte en lange termijn te bieden voor zowel onze recreatieve als medische markten.”

“Deze transactie ondersteunt ons pad naar winstgevendheid en zorgt er tegelijkertijd voor dat we strategisch zijn in onze M&A-activiteit. Thrive’s verwezenlijking van een positieve stand-alone EBITDA, gecombineerd met hun uitzonderlijke operationele en merkcapaciteiten, onderscheidt hen echt, en we kijken ernaar uit om hun expertise te benutten terwijl we gaan samen op Aurora’s pad naar winstgevendheid.”

“We zijn verheugd om deel uit te maken van een team dat onze visie deelt om de hoogste kwaliteit, premium cannabisproducten aan consumenten te leveren op een manier die duurzame winstgevendheid genereert”, aldus Geoff Hoover in het persbericht, Chief Executive Officer van Thrive. “We kijken ernaar uit om onze best-in-class producten en innovatiepijplijn te combineren met Aurora’s diepgaande operationele capaciteiten, robuuste route naar de markt en gedeelde focus op superieure wetenschap en genetica die van cruciaal belang is voor vooruitgang in deze sector. Deze combinatie van twee geweldige bedrijven zal transformerend zijn.”

In Nederland is Aurora ook toegetreden tot het wietexperiment na een investering in The Growery.