Aurora’s Duitse medicinale cannabis kwekerij ontvangt EU-GMP-certificering

De eerste levering van medicinale cannabis van Aurora Leuna aan Duitse apotheken wordt nog deze maand verwacht via het staatscannabisagentschap.

0
Aurora The Growery
- Advertentie -

Eerder deze week maakte Aurora (NASDAQ:ACB) bekend in een persbericht dat het EU-GMP certificering heeft ontvangen voor zijn medicinale cannabis kwekerij in Duitsland.

Aurora in zijn nopjes met zijn eerste EU-GMP-certificering in Duitsland

In het persbericht schrijven ze dat ‘het behalen van de EU-GMP-certificering van de eerste Duitse productielocatie van het bedrijf een belangrijke mijlpaal markeert in de uitvoering van een gegunde aanbesteding door het Duitse Federale Instituut voor Geneesmiddelen en Medische Hulpmiddelen (BfArM). Aurora is de duidelijke marktleider in het Duitse toppensegment en zal nu profiteren van het ontvangen van ‘s werelds hoogste kwaliteitsstandaard om premium medicinale cannabis in Duitsland te produceren en distribueren.’

De nieuwe ultramoderne productiefaciliteit in Leuna, Saksen-Anhalt, Duitsland vormt een aanvulling op het pan-Europese netwerk van EU-GMP-faciliteiten van het bedrijf. De Duitse markt voor medicinale cannabis bedient momenteel ongeveer 100.000 patiënten, wat neerkomt op slechts 0,1% van de bevolking. In volwassen markten voor medicinale cannabis, zoals Canada, is de marktpenetratie meer dan 1%, waardoor de Duitse markt een aanzienlijk groeipotentieel heeft.

“Met de EU-GMP-certificering van onze eerste Duitse vestiging tonen we eens te meer Aurora’s uitmuntendheid en leiderschap bij het opzetten van de noodzakelijke infrastructuur om te kunnen concurreren op de wereldwijde cannabismarkt”, zegt Miguel Martin, CEO van Aurora Cannabis, in het persbericht. “Als toonaangevende leverancier van medicinale cannabis in Duitsland en verschillende andere Europese markten, willen we de toegang van patiënten tot hoogwaardige, betrouwbare cannabis die is geproduceerd in overeenstemming met de strengste criteria, versnellen. Onze eerste verzending vanuit onze Leuna-faciliteit van wereldklasse zal leveren op onze toewijding aan de Duitse regelgevende instantie en het uitbreiden van het patiëntenbestand, een belangrijke stap in onze voortdurende toewijding aan internationale marktgroei.”

Sinds 2019 aanbesteding gekregen van het Duitse Federale Instituut voor Drugs en Medische Hulpmiddelen (BfArM)

Aurora heeft in 2019 een aanbesteding/contract gekregen van het Duitse Federale Instituut voor Drugs en Medische Hulpmiddelen (BfArM) voor de jaarlijkse productie van 1.000 kg hoogwaardige medicinale cannabis toppen over een periode van vier jaar. Ondanks tal van uitdagingen als gevolg van aanhoudende pandemiegerelateerde beperkingen en internationale knelpunten in de toeleveringsketen, is de bouw van Aurora Leuna, een productielocatie van bijna 3.600 vierkante meter, voltooid, heeft het zijn EU-GMP-certificering ontvangen en bereidt het zich voor op de inaugurele verzending. De eerste levering van Aurora Leuna naar Duitse apotheken wordt later deze maand verwacht via het staatscannabisagentschap.

Martin vervolgde in het persbericht: “Als toonaangevende leverancier van cannabis toppen en -extracten in Duitsland zijn we enthousiast over de mogelijkheid van groei in de markt. Onze investering in binnenlandse productie met de hoogste kwaliteitsnormen zal de toegang van patiënten tot hoogwaardige cannabis helpen verbeteren. Ik feliciteer ons team in Duitsland bij het bereiken van deze belangrijke mijlpaal voor onze fabriek in Leuna en de start van lokale productie in deze kritieke markt.”

Aurora is ook actief in het wietexperiment na een investering in The Growery. Het bedrijf was daarvoor al langer actief in Nederland medicinale cannabis aan het kweken voor Research & Development (R&D) redenen.