Bezwaarschriften ingediend tegen weigering coffeeshopvergunningen in Roermond

Van de drie bezwaarschriften in Roermond tegen de weigering van een coffeeshopvergunning zijn er twee uit Zuid-Holland: van de eigenaren van coffeeshop John & Co en van The Hit in Den Haag.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Drie bezwaarschriften zijn bij de gemeente Roermond ingediend vanwege de weigering van vergunningen voor een coffeeshop. Ondanks verschillende redenen voor de afwijzingen, uiten alle indieners kritiek op de gang van zaken.

Voormalige kandidaten nog in de race

Van de oorspronkelijke vijf kandidaten voor een coffeeshopvergunning zijn er nog twee over, maar hun identiteit en locaties zijn nog niet bekendgemaakt.

Onder de afgevallen indieners bevinden zich drie ondernemers die bezwaar hebben aangetekend tegen de gang van zaken bij de gemeente.

Drie bezwaarschriften, waarvan twee uit Zuid-Holland

Eén van de bezwaarmakers, Nizar El Mahjoubi van John & Co. uit Hellevoetsluis, betreurt de afwijzing van zijn aanvraag voor een coffeeshop in Swalmen. Hij uitte in De Limburger kritiek op het gebrek aan communicatie vanuit de gemeente en ziet zijn bezwaarschrift als een protest tegen deze gang van zaken.

Ook Peter Hendriks van Sky en Skunk in Roermond heeft bezwaar gemaakt vanwege een gebrek aan inspraak in eerdere besluiten.

Het derde bezwaarschrift is ingediend door de eigenaar van coffeeshop De Hit in Den Haag. In 2021 verwierf zij een pand aan de Groeneweg met de intentie om daar haar coffeeshop te vestigen. Eerder probeerde ze middels een kort geding en een voorlopige voorziening de vergunningprocedure te stoppen, maar deze pogingen waren onsuccesvol.

De onderneemster uit Den Haag is van mening dat de gemeente geen zorgvuldige afweging heeft gemaakt. Volgens haar bezwaarschrift werden er twee verkeersrapporten ingediend, maar heeft de gemeente slechts één ervan in overweging genomen.

Bezwarencommissie buigt zich over kwestie

Op 2 april zal de bezwarencommissie de ingediende bezwaren behandelen. Dit komt na herhaalde klachten over de handelswijze van de gemeente bij de vergunningverlening voor coffeeshops in Roermond. De uitkomst van deze behandeling kan mogelijk belangrijke gevolgen hebben voor de toekomst van de coffeeshopindustrie in de regio.