Coffeeshops in Venray hoeven niet te verplaatsen, blijven op zelfde plek

De gemeente Venray houdt vast aan de huidige plek voor coffeeshops in afwachting van het wietexperiment en de legalisatie van cannabis in Duitsland.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

De gemeente Venray heeft besloten om voorlopig geen verplaatsing van de twee coffeeshops (Halicarnas en Switch) in het Henseniuskwartier door te voeren. Dit besluit komt voort uit de recente ontwikkelingen op het gebied van cannabisbeleid, zowel nationaal als internationaal. Burgemeester Michiel Uitdehaag benadrukt de noodzaak om de impact van de aanstaande legalisatie van cannabis in Duitsland en het lopende Experiment gesloten coffeeshopketen af te wachten alvorens verdere stappen te ondernemen.

Positieve ontwikkelingen in leefbaarheid en veiligheid

Uit recente informatie van de politie, gemeente, professionals en input van bewoners en ondernemers blijkt verder dat er een positieve trend is in de leefbaarheid en veiligheid van het Henseniuskwartier.

Het aantal geregistreerde criminele feiten, evenals ervaren overlast door drugs- en drankgebruik, is afgenomen.

Burgemeester Uitdehaag benadrukte echter het belang van blijvende meldingen van overlast om een accuraat beeld te behouden.

Toekomstige maatregelen en monitoring

De gemeente heeft aangekondigd jaarlijks het veiligheidsbeeld in het Henseniuskwartier te meten en te bespreken met de gemeenteraad en de begeleidingsgroep Henseniuskwartier.

Op deze manier wil de gemeente de vinger aan de pols houden en indien nodig tijdig maatregelen treffen om de leefbaarheid en veiligheid te waarborgen.