Duitse cannabiswet zal gegarandeerd in werking treden op 1 april

De woordvoerster van de bondspresident Steinmeier liet op Twitter weten dat de Duitse cannabiswet gegarandeerd in werking zal treden op 1 april, later ook bevestigd door het ministerie van Volksgezondheid.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Nu de Duitse cannabiswet CanG door de Bundestag en de Bundesrat is goedgekeurd, zal de wet ook daadwerkelijk 1 april in werking treden. Daar was eerder nog onduidelijkheid over, of dat was in ieder geval niet met zekerheid te zeggen. Maar de woordvoerster van de bondspresident Steinmeier liet op Twitter weten dat de cannabiswet gegarandeerd in werking zal treden op 1 april.

Duitse cannabiswet treedt 1 april in werking

Zo vroeg het Hanfverband op Twitter namelijk, vrij vertaald:

Kunt u al zeggen wanneer de CanG zal worden ondertekend, @BPrSprecherin? Zal dit bekend worden gemaakt wanneer er een wet is ondertekend door de bondspresident? Zo ja, waar?

Daarop antwoordde ze, vrij vertaald:

Zoals de zaken er nu voor staan, is het gegarandeerd dat de Cannabiswet tijdig zal worden opgesteld bij de geplande inwerkingtreding op 1 april. Omdat de bondspresident Steinmeier op vakantie is, zou de voorzitter van de federale raad, mevrouw Manuela Schwesig, het document uitgeven.

Update, 28 maart, 14:43: de wetgeving is inmiddels ook ondertekend liet de woordvoerster weten.

Na deze Tweet kwam er ook vanuit het ministerie van Volksgezondheid de bevestiging.

Daarin schreven ze, vrij vertaald: “Op 1 april treedt de Cannabiswet in werking. Stel je vraag in de reacties, Karl Lauterbach geeft binnenkort antwoorden in een nieuwe spreekuur aflevering!”

Met het in werking treden van de cannabiswet op 1 april zal het dus vanaf die dag zijn toegestaan om tot 30 gram te bezitten (buiten, op straat) en om te beginnen met kweken van drie planten, waarvan je maximaal 50 gram thuis mag hebben opgeslagen.