Netflix kondigt Nederlandse misdaadserie met een coffeeshop imperium centraal

In de door Netflix net aangekondigde serie 'Amsterdam Empire' volgen ze de relatie tussen twee mensen, waarvan de man een coffeeshop imperium runt.

0
amsterdam coffeeshops coffeeshoptoerisme drugstoerisme petitie toeristenverbod
- Advertentie -

Netflix heeft eerder deze maand de serie ‘Amsterdam Empire’ aangekondigd die moet verschijnen in 2025 op het streamingsplatform. In de zeven-delige serie staat de relatie tussen de hoofdpersoon Betty, gespeeld door Famke Janssen, en haar man ‘Jack van Doorn’ die een coffeeshop imperium runt, centraal.

Van de makers van Undercover & Ferry

De zeven-delige serie is geschreven en gecreëerd door Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen – de creatieve breinen achter populaire hits Undercover & Ferry. Amsterdam Empire zal worden geregisseerd door Jonas Govaerts en geproduceerd door het in Amsterdam gevestigde Pupkin. Famke Janssen en Nico Moolenaar zullen ook optreden als uitvoerende producenten.

Antoinette Beumer, Directeur Series voor Benelux bij Netflix zei erover in het persbericht: “We zijn verheugd om de eerste serie aan te kondigen uit onze creatieve samenwerkingsovereenkomst met Nico Moolenaar: Amsterdam Empire. Samenwerken met Nico, Piet en Bart is een waar genoegen geweest. Na hun ongelooflijke werk te hebben gezien aan Ferry en Undercover, kunnen we niet wachten om te zien hoe ze dit boeiende misdaaddrama tot leven zullen brengen. Het is een absolute eer om Famke Janssen aan boord te hebben als Betty, en we kijken uit naar de ongelooflijke impact die ze zal hebben op deze rol en de serie.”

“Na jaren te hebben doorgebracht in de wereld van Ferry Bouman, is het spannend om een nieuw universum te creëren(…)”

“Het is al lange tijd een ambitie om onze nationale schat, Famke Janssen, terug te brengen naar Nederland om haar voor het eerst in haar illustere carrière in een Nederlandse productie te zien acteren. Betty werd met Famke in gedachten geschreven, en ik ben opgetogen dat ze bereid is met ons dit avontuur aan te gaan,” aldus bedenker en uitvoerend producent Nico Moolenaar in het persbericht. “Na jaren te hebben doorgebracht in de wereld van Ferry Bouman, is het spannend om een nieuw universum te creëren. Zoals altijd doe ik dit met mijn vaste partners in crime, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen, aan mijn zijde. Ik heb het voorrecht om de fantastisch getalenteerde Jonas Govaerts aan het team toe te voegen. Blijf op de hoogte voor meer updates terwijl we een geweldige cast en crew samenstellen.”

Famke Janssen liet weten in het persbericht: “Ik ben ontzettend enthousiast om terug te keren naar Nederland voor mijn allereerste Nederlandse rol! Het is een eer om de kans te hebben om met Nico Moolenaar en de rest van dit getalenteerde team te werken. Ik ben dankbaar om opnieuw samen te werken met Netflix en deel uit te maken van dit werkelijk boeiende verhaal dat zich afspeelt in de prachtige stad Amsterdam. De stad die mijn hart heeft.”

Over de serie Amsterdam Empire

Jack van Doorn, de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshopimperium Jackal, heeft zijn hele carrière moeten vechten tegen criminelen, concurrenten en absurde Nederlandse wetten om de grootste van allen te worden. Wanneer zijn affaire met een bekende journaliste aan het licht komt, blijkt dat zijn gevaarlijkste vijand al die tijd onder zijn eigen dak heeft geleefd: zijn verraden vrouw, Betty (Famke Janssen), een voormalige popdiva die al zijn zwakke plekken en geheimen kent en niet zal rusten tot ze alles van hem heeft afgenomen.