Cannabis regulerende autoriteit in Malta heeft nieuwe CEO: Joey Reno Vella

De autoriteit voor de regulering van cannabis in Malta (ARUC) heeft een nieuwe CEO met Joey Reno Vella, alweer de derde sinds de oprichting.

0
Malta cannabis thuisteelt legaliseren legaliseert minister-president
- Advertentie -

Joey Reno Vella zal nu aan het hoofd staan van ARUC, de autoriteit voor de regulering van cannabis, na de overplaatsing van Leonid McKay als het hoofd van JobsPlus. Deze benoeming op dinsdag maakt Vella de derde persoon die ARUC zal leiden berichtte Malta Today.

Een achtergrond in de wetgeving

Vella, van beroep advocaat, heeft zich gespecialiseerd in burgerlijk en strafrecht, evenals familierecht.

Volgens een verklaring van het kantoor van de parlementaire secretaris voor hervormingen heeft Vella gewerkt aan een aantal hervormingen, waaronder de juridische hervorming die ARUC zelf heeft opgericht.

Sindsdien heeft Vella actief bijgedragen aan de ontwikkeling van ARUC, aangezien hij fungeerde als een van de directeuren van de autoriteit als secretaris van het bestuur.

Toekomstige uitdagingen en felicitaties

Parlementaire secretaris Rebecca Buttigieg feliciteerde Vella met zijn nieuwe rol, terwijl ze McKay bedankte voor zijn diensten binnen ARUC.

Ook de NGO ReLeaf Malta feliciteerde Vella met zijn nieuwe rol op Twitter en schreef daarbij: “We kijken reikhalzend uit naar een sterkere communicatie en samenwerking en wensen hem succes in deze cruciale rol.”

Meer informatie over de legalisatie van cannabis in Malta

Eerder publiceerden we ook al het wetsvoorstel, evenals een interview en podcast met Andrew Bonello, president van de ReLeaf Malta NGO.