Bouw productiefaciliteit wietexperiment teler Q-Farms van start in Veendam

Q-Farms hoopt dat de productiefaciliteit in juli 2024 gereed zal zijn, waarna de eerste plantjes gekweekt kunnen worden. 

0
hplvd wietproef project c etten leur heerhugowaard
- Advertentie -

In Veendam is vorige week het startschot gegeven voor de bouw van de productiefaciliteit van wietexperiment teler Q-Farms gevestigd aan de Siriusweg berichtte de website Parkside Veendam.

Eerste stappen nu gezet na eerdere tegenwerking van CDA-burgemeester

Na een langdurig vergunningentraject met de nodige obstakels, zijn vorige week de eerste graafwerkzaamheden begonnen voor de bouw van de productiefaciliteit.

Het vergunningentraject verliep niet zonder hobbels, en de fabriek heeft zelfs politieke tegenstand moeten overwinnen. Voormalig CDA-burgemeester Berry Link stond principieel tegenover de wietproef en heeft langdurig de benodigde vergunningen weten tegen te houden.

Echter, met zijn recente vertrek is de weg vrijgemaakt voor Q-farms om vooruitgang te boeken. Het is echter vermeldenswaardig dat de betrokken ambtenaren Q-farms altijd hebben gesteund in hun streven naar legale cannabisproductie.

Verwachte start van de teelt in juli 2024

Q-Farms hoopt dat de productiefaciliteit in juli 2024 gereed zal zijn, waarna de eerste plantjes gekweekt kunnen worden.