‘Nieuwe CDA burgemeester Veendam werkt ingelote teler tegen’

De nieuwe CDA burgemeester Berry Link van Veendam werkt een ingelote en goedgekeurde wietexperiment teler alsnog tegen volgens de doorgaans goed ingevoerde journalist Steven Kompier.

0
hplvd wietproef project c etten leur heerhugowaard
- Advertentie -

De doorgaans goed ingevoerde journalist Steven Kompier deed afgelopen zondag een serie Tweets er uit, waarin hij laat weten dat de nieuwe CDA burgemeester Berry Link van Veendam een ingelote en goedgekeurde wietexperiment teler alsnog tegenwerkt, ondanks dat zijn voorganger wel een akkoord had verleend.

Update, 14 november 22:00: Het betreft teler Q-Farms, zo valt te lezen in berichtgeving van Dagblad van het Noorden eerder vandaag. Maar de burgemeester delft het onderspit.

Update, 15 november: reactie van Joost Sneller (D66) en Steven Kompier

Hieronder volgt originele artikel

“Ik begrijp uit betrouwbare bronnen dat de nieuwe burgemeester van Veendam, Berry Link van het CDA, er alles aan doet om een ingelote wietteler uit zijn gemeente te houden, terwijl zijn voorganger daar het oké op had gegeven,” schreef Kompier op Twitter.

“(…)terwijl zijn voorganger daar het oké op had gegeven”

Hij vervolgde: “Zolang het CDA nog steeds in de top 3 staat met het aantal burgemeesters in Nederland, terwijl ze verworden zijn tot een splinterpartij, zal het wietexperiment felle weerstand blijven houden.”

Om welke teler het precies gaat in deze kwestie is gissen, dat kan ik niet met zekerheid zeggen. Wel dat meerdere wietproef telers zich in de provincie Groningen hebben gevestigd.

Maar het zou natuurlijk van de zotte zijn dat een ingelote teler voor het Experiment gesloten coffeeshopketen eerst een akkoord krijgt om een legale productie op te zetten, waarna de nieuwe burgemeester besluit dat het feestje toch niet doorgaat. Sinds 15 september 2021 is hij blijkbaar burgemeester van Veendam, eerder was Berry Link burgemeester van Schinnen in Limburg en van Geldrop-Mierlo in Noord-Brabant.

Mocht er meer naar buiten komen over de kwestie, dan zullen we daar uiteraard hier op deze website over berichten.