Joost Sneller gaat over wietexperiment en Wietwet namens D66

D66 Tweede Kamerlid Joost Sneller zal namens de partij de Wietwet in de Eerste Kamer gaan verdedigen en gaan over het wietexperiment.

0
Joost Sneller D66 sneller Wietwet wietproef wietexperiment experiment gesloten coffeeshopketen wet gesloten coffeeshopketen
Via Tweedekamer.nl
- Advertentie -

D66 Tweede Kamerlid Joost Sneller zal namens de partij de Wet Gesloten Coffeeshopketen (ook wel bekend als ‘Wietwet‘) in de Eerste Kamer gaan verdedigen en gaan over het Experiment Gesloten Coffeeshopketen (ook wel bekend als wietproef/wietexperiment). Dat maakte D66 Tweede Kamerlid Hanneke van der Werf bekend in een openbare reactie op Twitter na een vraag namens cannabisindustrie.nl

Daarmee is een opvolger gevonden voor Vera Bergkamp, nadat zij net voor de verkiezingen van 2021 de Wietwet weer in behandeling heeft laten nemen in de Eerste Kamer omdat het haar te traag ging. Sidney Smeets was de gedroomde opvolger als medeauteur van die Wietwet, medeauteur van het boek De Hypocrisie Van De Achterdeur en zijn ervaring als advocaat, maar besloot zelf terug te treden na ontstaande ophef.

Geen Sidney Smeets, maar Joost Sneller

Namens D66, is het nu aan Joost Sneller die reeds drie jaar in de Tweede Kamer zit. Daarvoor bekleedde hij de functie directeur van het wetenschappelijk bureau van D66 (de Mr. Hans van Mierlo Stichting) en was hij beleidsmedewerker en politiek secretaris bij de D66 Tweede Kamerfractie.

Sinds de invoering van de Wietwet in 2017 is er veel gebeurd in de rest van de wereld schreef Jef Martens in zijn analyse: “De wereld om ons heen is per hamerslag van hoge raden wereldwijd 180 graden veranderd. Cannabis bestempelen als illegaal is meervoudig als ongrondwettelijk beschouwd. Tientallen landen hebben beleid ingevoerd waarmee medicinale als ook recreatieve consumptie van cannabis legaal is.” Hij concludeerde: “Samenvattend staat Nederland er niet goed voor. De gidsfunctie en humaan beleid is Nederland kwijtgeraakt. En zodoende is er voldoende ruimte om snel zaken te veranderen.”

Een flinke klus dus. Namens cannabisindustrie.nl wens ik Joost Sneller dan ook veel succes.