Sidney Smeets zal Wietwet in Eerste Kamer verdedigen

Sidney Smeets gaat de Wietwet in de Eerste Kamer verdedigen nu Vera Bergkamp voorzitter van de Tweede Kamer is geworden.

0
Sidney Smeets Wietwet Eerste Kamer
- Advertentie -

Gisteren werden onze vermoedens al bevestigd: Sidney Smeets maakte bekend door middel van een Tweet dat inderdaad hij de Wietwet in de Eerste Kamer zal verdedigen nu Vera Bergkamp voorzitter van de Tweede Kamer is geworden.

Update, 17 mei: Joost Sneller gaat over wietexperiment en Wietwet namens D66

Update: Sidney Smeets (D66) trekt zich terug als Tweede Kamerlid

Logische dat Sidney Smeets het stokje overneemt van Vera Bergkamp

Wat ons betreft een zeer logisch gevolg. Smeets is advocaat strafrecht (van onder andere Johan van Laarhoven) en bekend met het onderwerp cannabis. Zo schreef hij mee aan het boek De Hypocrisie Van De Achterdeur en werkte hij samen met D66 aan de Wietwet die opnieuw in behandeling is genomen in de Eerste Kamer. Hij was ook te zien in de zes-delige documentaireserie ‘Cannabis’ die eind vorig jaar werd uitgezonden door de KRO/NCRV op NPO2.

Die ervaring kan wel eens handig worden met de mogelijke rechtszaken die volgen na bezwaren omtrent de wietproef en het dichttimmeren van de Wietwet. Er zijn nu namelijk al meerdere rechtszaken al geweest:

Verder loopt een WOB verzoek naar de 149 wietproef aanvragen. En hoor ik uit de wandelgangen dat er nog meer bezwaren lopen.

Jef Martens analyseerde daarnaast gisteren al uitgebreid de impact van Wietwet indiener Vera Bergkamp haar nieuwe rol.