Britse overheid blokkeert wensen Bermuda om cannabis te legaliseren

Vorig jaar zei premier Burt overigens dat als de koninklijke goedkeuring niet werd gegeven aan het wetsvoorstel, het de betrekkingen tussen Bermuda en Groot-Brittannië zou vernietigen.

0
Bermuda
- Advertentie -

De nieuwe premier Liz Truss is nog maar net aangesteld of de Britse overheid heeft de wensen geblokkeerd van Bermuda om over te gaan tot de legalisering en regulering van cannabis.

Verenigd Koninkrijk stemt niet in met wetsvoorstel om cannabis te reguleren in Bermuda

De regering deelde Bermuda namelijk vorige week mee dat het had besloten “niet in te stemmen met het wetsvoorstel zoals het was opgesteld”, kondigde Bermuda-gouverneur Rena Lalgie aan op Facebook. Het Verenigd Koninkrijk zei dat het geen toestemming kon geven op basis van zijn interpretatie van internationale verdragen die lidstaten verbieden cannabis te legaliseren om redenen die verder gaan dan medisch of wetenschappelijk gebruik.

Vrij vertaald, liet Lalgie het volgende weten:

CANNABIS LICENTIEWET 2022

Ik heb eerder aangekondigd dat ik de Cannabis Licensing Bill 2022 had gereserveerd voor de betekenis van Hare Majesteits genoegen onder Sectie 35 (2) van de Bermuda-grondwet.

Ik heb nu een instructie ontvangen, aan mij gegeven namens Hare Majesteit, om niet in te stemmen met het wetsvoorstel zoals het is opgesteld.

De minister van Buitenlandse Zaken, Gemenebestzaken en Ontwikkelingszaken concludeerde dat het wetsvoorstel, zoals het momenteel is opgesteld, niet in overeenstemming is met de verplichtingen van het VK en Bermuda op grond van het Enkelvoudig Verdrag inzake verdovende middelen van 1961 en het Verdrag inzake psychotrope stoffen van 1971.

Ik heb de premier geïnformeerd en de voortdurende wens van het VK doorgegeven om met Bermuda samen te werken aan hervormingen in het kader van onze bestaande internationale verplichtingen.

Hare Excellentie mevrouw Rena Lalgie
Gouverneur en opperbevelhebber van Bermuda

Vorig jaar zei premier Burt overigens dat als de koninklijke goedkeuring niet werd gegeven aan het wetsvoorstel, het de betrekkingen tussen Bermuda en Groot-Brittannië zou vernietigen.

In maart nam het parlement opnieuw controversiële wetgeving aan waardoor het legaal werd om cannabis te kweken en te verkopen in Bermuda. Het wetsvoorstel werd goedgekeurd met 18 stemmen voor en zes tegen, waarbij alle parlementsleden van de One Bermuda Alliance (OBA) van de oppositie tegen stemden.

Twaalf maanden geleden werd de wetgeving in de Eerste Kamer geblokkeerd, maar de Eerste Kamer kan dat niet nog een keer doen.

Ironisch is dat Liz Truss zelf ooit heeft campagne gevoerd heeft als Liberal Democrat voor de legalisering van cannabis.

Wel is recentelijk de grootste onafhankelijke studie naar cannabisgebruik van start gegaan in het Verenigd Koninkrijk.