Burgemeester Londen bezoekt legale wietkwekerij in Californië

Zijn bezoek viel samen met de aankondiging van de creatie van een nieuwe commissie die onderzoekt of cannabis in het Verenigd Koninkrijk moet worden gedecriminaliseerd, opgericht door de Londense burgemeester.

0
sadiq kahn burgemeester londen wietkwekerij bezoek californië
Via Twitter
- Advertentie -

Gisteren werd bekend dat de burgemeester van Londen, Sadiq Kahn, een werkbezoek heeft gebracht aan Californië. Daar heeft hij onder andere een legale wietkwekerij bezocht en een gesprek gehad met de burgemeester van Los Angeles.

Burgemeester van Londen Sadiq Kahn bezoekt cannabiswinkel, wietkwekerij en spreekt met de burgemeester van Los Angeles Eric Garcetti

Afgelopen woensdag heeft de burgemeester een ontmoeting gehad met de burgemeester van Los Angeles, Eric Garcetti, en bezocht hij een cannabiswinkel en kwekerij in de stad om te zien ‘welke lessen er in het Verenigd Koninkrijk kunnen worden geleerd bij het reageren op de uitdagingen van drugs’.

Zijn bezoek viel samen met de aankondiging van de creatie van een nieuwe commissie die onderzoekt of cannabis in het Verenigd Koninkrijk moet worden gedecriminaliseerd, opgericht door de Londense burgemeester.

“(…)het was fascinerend om te horen van degenen die deze plant cultiveren en kweken”

De burgemeester liet weten aan de BBC: “We moeten een eerlijk, open gesprek hebben over het bewijs met betrekking tot de geschiedenis van cannabis en onze wetten in het VK en onze ervaring met de gevolgen voor de gezondheid in verband met misdaad en de gemeenschap.”

“De beste manier om dat te doen is met de drugscommissie die we nu hebben opgericht.”

“Je kunt van de experts horen, dat is één ding, maar het zelf zien… het was fascinerend om te horen van degenen die deze plant cultiveren en kweken.”

Na afronding van haar werkzaamheden zal de commissie aanbevelingen doen aan het stadhuis, de overheid, de politie, het strafrechtelijk systeem en de volksgezondheidsdiensten.

Londen start binnenkort cannabis decriminalisatie experiment in 3 stadsdelen

Het bezoek en de aankondiging volgen niet lang na het nieuws van begin dit jaar, toen een experiment met cannabis decriminalisatie in 3 stadsdelen van Londen werd aangekondigd.