Canada’s dichtstbevolkte provincie Ontario gaat permanent thuisbezorging toestaan

De wetgeving moet nog wel officieel worden goedgekeurd.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

De meest dichtsbevolkte provincie van Canada, Ontario waar 38,3% van de Canadezen wonen, maakte vorige week bekend in een persbericht dat het de bezorging van cannabis door legale cannabiswinkels permanent gaat toestaan. Eerder stond de provincie het ook al toe, ware het niet dat het om een tijdelijke maatregel ging in verband met de pandemie.

Ontario gaat thuisbezorging van cannabis permanent maken

De regering zegt dat de voorgestelde wijziging cannabiswinkels in staat zal stellen fysieke afstand en andere volksgezondheidsmaatregelen te blijven ondersteunen. De wetgeving moet nog wel officieel worden goedgekeurd.

“(…)Deze beslissing hielp veel kleinere cannabisretailers om het hoofd boven water te houden(…)”

Raj Grover, President en Chief Executive Officer van High Tide (NASDAQ:HITI) dat meer dan 1000 cannabiswinkels opereert in Canada, liet weten in een persbericht: “Samen met vele andere bedrijven hebben legale cannabiswinkels hun winsten zien geraakt worden door de pandemie. Toen de lockdowns werden ingevoerd, luisterde de regering van Ontario naar legale cannabisbedrijven en stelde ze ons in staat om ophaal- en bezorgservices aan te bieden aan onze klanten op. Deze beslissing hielp veel kleinere cannabisretailers om het hoofd boven water te houden en ontslagen te beperken, terwijl de sector een belangrijk instrument kreeg om illegale marktdeelnemers te bestrijden, van wie velen hun ongereguleerde bezorgdiensten begonnen op te voeren toen de pandemie toesloeg.”

“(…)Door de pandemie hebben erkende cannabiswinkels bewezen dat we thuisbezorging op een veilige manier kunnen uitvoeren(…)”

High Tide is dan ook begrijpelijkerwijs erg blij met de aankondiging van het permanent toestaan van de bezorging van cannabis: “Ik ben blij dat de regering van Ontario nu heeft besloten om de bezorging permanent te maken. Door de pandemie hebben erkende cannabiswinkels bewezen dat we thuisbezorging op een veilige manier kunnen uitvoeren, zodat volwassenen tijdig toegang hebben tot de gereguleerde en kwaliteit gecontroleerde producten die ze willen, terwijl ze ervoor zorgen dat, in tegenstelling tot illegale marktexploitanten, de toegang tot jongeren ten strengste verboden is.”

Van legale thuisbezorging van cannabis in Nederland nog geen sprake

Voorlopig is van legale thuisbezorging van cannabis in Nederland nog geen sprake in het wietexperiment of door middel van de Wietwet. In Canada is het zelfs toegestaan om tot 30 gram via de post naar elkaar te sturen. Intussen is het ook in de Verenigde Staten vrij gebruikelijk dat staten ook thuisbezorging toestaan. Een consumentenpeiling in de VS vond in ieder geval dat de vraag ontzettend hoog is.