AceCann rondt $ 15 miljoen financiering af voor medicinale cannabis productie in Portugal

Het bedrijf zal de opbrengst gebruiken om een ultramoderne productiefaciliteit in Vendas Novas, Portugal, te ontwikkelen.

0
Portugal industriële hennep Clever Leaves
- Advertentie -

Het Europese medicinale cannabis bedrijf AceCann kondigde gisteren in een persbericht de afronding aan van een initiële financieringsronde van $ 15 miljoen. De financieringsronde werd geleid door durfkapitaalbedrijf Casa Verde met deelname van het Portugese durfkapitaalbedrijf Lince Capital, samen met overheidsfinanciering en vreemd vermogen. Het bedrijf zal de opbrengst gebruiken om een ultramoderne productiefaciliteit in Vendas Novas, Portugal, te ontwikkelen die zich toelegt op de biologische teelt, verwerking en extractie van hoogwaardige medicinale cannabisproducten. De bouw startte reeds in september.

AceCann vol zelfvertrouwen om de medicinale cannabis markt in Europa te veroveren

“We streven ernaar om de gouden standaard in medicinale cannabis te creëren – van teelt tot commercialisering, met IP-eigendom bij elke stap in de waardeketen”, zegt AceCann CEO Pedro Gomes in het persbericht. “Met de steun van onze investeerders kunnen we onze missie versnellen om consistente, hoogwaardige producten te ontwikkelen die patiënten toegang geven tot levensveranderende innovatie.”

AceCann wil zich onderscheiden door zijn unieke teeltproces en expertise op het gebied van farmaceutische productie

Verder schrijven ze in het persbericht dat aangezien de Europese cannabismarkt naar verwachting in 2024 $ 3,4 miljard (USD) zal bereiken, AceCann zich wil onderscheiden door zijn unieke teeltproces en expertise op het gebied van farmaceutische productie. Hierdoor kan het bedrijf producten maken met een ongeëvenaarde kwaliteit. Door zijn focus op kleinere, schaalbare methoden voor binnenteelt, zal AceCann in staat zijn om temperatuur, vochtigheid en andere variabelen nauwkeurig te beheren om ervoor te zorgen dat elke plant dagelijkse zorg krijgt en tegelijkertijd voldoet aan de kwaliteitsnormen die horen bij premium medicinale cannabisproducten.

“Terwijl de legalisatie door heel Europa raast, voorzien we een snelle en exponentiële stijging van de vraag naar hoogwaardige cannabisbloemen en -extracten. Met een ervaren team, unieke teelt- en extractietechnieken en een uitgebreid netwerk kan AceCann een premium leverancier worden van Europa’s opkomende medicinale cannabis industrie”, zegt Yonatan Meyer in het persbericht, Partner bij Casa Verde.

Andere investeerders die deelnemen aan de ronde zijn onder meer Chris Mayle en Marc Gare, mede-oprichters van Advanced Grow Labs (overgenomen door GTI); Frank Cid, CEO van Royal Life Centers; en angel investor Sebastian de la Rosa van Whistler Medical Marijuana Corporation (overgenomen door Aurora).