Canna World Cup weer uitgesteld: nu voor goed?

Ook in 2022 zal de Canna World Cup niet plaatsvinden in Amsterdam en wederom is het evenement uitgesteld. Gaat het er nog van komen na drie keer te zijn uitgesteld?

0
Canna World Cup
Via Facebook
- Advertentie -

Zij die actief zijn in de cannabis cultuur op Instagram, zullen het geheid mee hebben gekregen. Een voor ons Nederlanders onbekende organisatie zou in Amsterdam de ‘Canna World Cup’ organiseren. Maar nadat het evenement inmiddels al meerdere jaren is verzet om uiteenlopende redenen, kwamen er geluiden dat het doek definitief was gevallen. Echter, ongeveer een week na dit nieuws kwam er toch iets van een reactie van de organisatie: ook de 2022 zal niet plaatsvinden en wederom is het evenement uitgesteld.

Canna World Cup: too good to be true?

Het leek ook allemaal too good to be true. Een groot evenement op de schaal die ze in gedachten hadden dat beiden een beurs en cannabis cup zou moeten voorstellen. Met gasten en deelnemers van over heel de wereld in Amsterdam in de iconische, toegankelijke en in de mainstream bekende Westergasfabriek…

het blijkt toch allemaal niet zo makkelijk te zijn als de organisatie had gedacht

Alleen dat was al opvallend. Immers, het zou het enige evenement zijn in zijn soort en schaal dat zou plaatsvinden op Nederlandse bodem. Maar, het blijkt toch allemaal niet zo makkelijk te zijn als de organisatie had gedacht. Het is niet voor niets zeg maar dat het Amerikaanse High Times het niet eens meer probeert in Nederland en dat andere Nederlandse initiatieven ook niet van de grond komen.

Tenminste, als dat al überhaupt het plan was en niet zoals gedacht in een artikel van Audiokushhq.com dat de organisatie het geld in zijn zakken had gestoken en met de noorderzon was vertrokken. Veel geld ook, zo blijkt uit het artikel.

Voor wat het waard is, liet de organisatie het volgende weten op hun sociale media kanalen. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat er, in ieder geval op hun grootste outlet (Instagram), er geen comments kunnen worden geplaatst onder de aankondiging dat het weer niet door gaat en het voorlopig is uitgesteld.

Vrij vertaald:

We zijn er absoluut kapot van om aan te kondigen dat de Canna World Cup, die in juli zou plaatsvinden, is uitgesteld. Ondanks onze uiterste best, voelt het alsof de wereld momenteel samenzweert. We zijn er evenzeer kapot van dat er mensen zijn die daadwerkelijk betrokken zijn bij de Canna World Cup in een of andere hoedanigheid die ook nepnieuws verspreiden en ons slechte pers bezorgen. Dit is niet alleen in het nadeel van ons, het is ook schadelijk voor alle betrokkenen!

De Canna World Cup ging altijd over het samenbrengen van de POSITIEVE aspecten van de gemeenschap en het is buitengewoon triest om te zien dat mensen zich tegen het team keren en kwaadaardige geruchten verspreiden terwijl we alleen maar het belang van iedereen ter harte hebben genomen.

We hebben de klok rond gewerkt en er alles aan gedaan om een ​​oplossing te vinden voor de vele problemen die we hebben ondervonden, maar de tijd is helaas op.

Een mix van contractuele problemen, reisproblemen voor degenen die niet zijn gevaccineerd, investeerders die zich terugtrekken en personeel dat vertrekt vanwege Covid, muziekartiesten die ondertekende en betaalde contracten niet nakomen, Instagram-verboden, problemen met locatiecontracten en problemen en kosten van de toeleveringsketen van festivals, betekent dat als we ga je gang in juli, we kunnen het succes van The Canna World Cup niet garanderen.

De tijd dringt voordat we door kunnen gaan op een manier die zou voldoen aan onze hoge productienormen voor het evenement dat we hadden gepland, en daarom hebben we de ongelooflijk moeilijke beslissing moeten nemen om het uit te stellen in het belang van alle betrokkenen, de meeste belangrijk zijn onze sponsors, verkopers, deelnemers en degenen die tickets hebben.

Net als in 2022 worden alle tickets, sponsors, inzendingen en muziekartiesten nu verplaatst naar een alternatieve datum waar we aan werken en zo snel mogelijk bekend zullen maken.

Zoals de meesten van jullie zullen kunnen waarderen, is dit niet het nieuws dat we willen brengen en niemand is meer teleurgesteld dan het Canna World Cup-team.

We zullen groter en beter terugkomen, maar voor nu hebben we veel werk te doen en we willen jullie allemaal bedanken voor jullie voortdurende steun!

Gaat het ooit echt plaatsvinden?

Dat is uiteindelijk nog maar de vraag. Gelukkig zijn er nog genoeg andere cannabis evenementen, weliswaar op kleinere schaal, die wel doorgang vinden. Ook dit jaar weer.