Cannabis Industrie Nieuwsbrief #50

Lees hier online de zojuist verzonden nieuwsbrief met al het cannabisindustrie nieuws wat je niet gemist mag hebben de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief
- Advertentie -
Dutch Passion

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #50

Grootste nieuws: Ministerie in gesprek met elfde teler wietproef, mogelijk eerdere start

Dat bleek uit de Tweede Kamer commissievergadering van Justitie en Veiligheid op 12 mei. En om mogelijk ‘te versnellen’ met het wietexperiment, kan er aan een van de vier knoppen ‘worden gedraaid’: aanbod, overgangsfase, gemeenten en aantal telers.

Verder in het nieuws:

Analyses 

In deel 2 van een serie behandelt Jef Martens welke aanpassingen aan de consumptie van de traditionele joints mogelijk zijn.

Volgens nieuwe gegevens van het Institute on Taxation and Economic Policy (ITEP) genereerden Amerikaanse staten waar cannabis is gelegaliseerd in 2021 meer inkomsten uit de verkoop van cannabis in de detailhandel dan uit de verkoop van alcohol.

Het eerste Amerikaanse landbouwrapport over cannabis op nationaal niveau stelde daarnaast vast dat legale cannabis meer dan 13.042 Amerikaanse boerderijen ondersteunt en nu meer waard is dan katoen.

Columns

In een nieuwe column van mijn hand aandacht voor het nieuwe bidbook van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod wat vorige week bij onder andere alle 225 Eerste en Tweede Kamerleden is bezorgd.

Podcasts

Er is de afgelopen twee weken geen nieuwe Cannabis Industrie Podcast verschenen. Maar inmiddels zijn er al 31 verschenen, dus genoeg om te kiezen uit het archief.

Veel lees en luister plezier!

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.