Politiek Argentinië keurt medicinale cannabis en hennep regelgeving goed

Eerder dit jaar legaliseerde Argentinië al Medicinale Cannabis Social Clubs tot 150 patiënten, medicinale thuisteelt en verkoop van cannabisolie via apotheken.

0
Argentinië cannabis olie medicinale thuisteelt cannabis cbd olie
- Advertentie -

Het Argentijnse Congres heeft vorige week een wet goedgekeurd die een regelgevend kader zal creëren voor publieke en private investeringen in de productie van cannabisproducten van farmaceutische kwaliteit. De wet is vorig jaar door de Senaat aangenomen, met ruime steun van gouverneurs die verwachten dat cannabis economische groei en duurzame ontwikkeling zal bevorderen. Het wetsvoorstel werd aangenomen met 155 stemmen voor, 56 tegen en 19 onthoudingen.

Update, 25 mei: de wetgeving is wet geworden.

Argentijnse politiek stemt in met creëren van een regelgevend kader voor medicinale cannabisindustrie en industriële hennepindustrie

Met het wetsvoorstel wordt de facto een medicinale cannabisindustrie en industriële hennepindustrie gecreëerd. Het richt namelijk het ARICCAME (Regulatory Agency for Hemp and Medicinal Cannabis) op, het agentschap dat de productie van cannabis voor medicinale en industriële doeleinden zal reguleren. Het agentschap zal met de deelstaatregeringen coördineren wanneer en of cannabis- en henneplicenties worden goedgekeurd, waardoor het een prominente rol krijgt in het regelgevingsproces.

De wet geeft cannabisbedrijven ook toegang tot traditioneel bankieren en stelt een gestroomlijnd regelgevingsproces in voor hennepproducenten.

Argentinië legaliseerde eerder al medicinale thuisteelt en Medicinale Cannabis Social Clubs

Eerder dit jaar legaliseerde Argentinië al Medicinale Cannabis Social Clubs tot 150 patiënten, medicinale thuisteelt en verkoop van cannabisolie via apotheken.