Medicinale cannabis clubs mogen voor 150 patiënten kweken in Argentinië

Argentinië staat medicinale cannabis clubs toe om te kweken voor maximaal 150 geregistreerde patiënten bij naleving van de regels.

0
Argentinië cannabis olie medicinale thuisteelt cannabis cbd olie
- Advertentie -

Het ministerie van Volksgezondheid heeft NGO’s sinds afgelopen maart toestemming gegeven om cannabis te kweken voor maximaal 150 patiënten. Ook heeft de overheid het toegestane teeltoppervlak voor geregistreerde patiënten uitgebreid: je mag buiten maximaal negen planten op 15 vierkante meter hebben.

Argentinië staat medicinale cannabis clubs toe om te kweken voor geregistreerde patiënten

Het zou het resultaat zijn van twee jaar van vergaderingen, verzoeken, consultaties en voorstellen waarna het nationale ministerie van Volksgezondheid aangekondigde dat organisaties legaal cannabisplanten voor medicinale doeleinden voor hun leden kunnen telen. Een medicinale Cannabis Social Club dus.

Organisaties mogen voor maximaal 150 geregistreerde patiënten kweken

Organisaties mogen voor maximaal 150 geregistreerde patiënten (die bij de overheidsinstantie Reprocann zijn geregistreerd) kweken op maximaal 15 vierkante meter in verschillende buitenruimtes en tot 6 vierkante meter binnen per persoon, zolang ze naar behoren zijn gemachtigd. Binnen de grenzen van dat oppervlak mag er tot negen planten gekweekt worden voor elke patiënt.

Qua vervoer van producten zijn de regels hetzelfde als voor patiënten. Tussen één en zes potten van 30 milliliter of tot 40 gram gedroogde toppen. De nieuwigheid in dit geval is dat toestemming om met planten te verhuizen is inbegrepen, altijd het toegestane aantal per vertegenwoordigde persoon.

Het nieuws zal ook in Nederland worden ervaren door medicinale cannabis activisten als ook dé oplossing voor hier. Zo moest recentelijk nog Suver Nuver stoppen met hun activiteiten. Daaruit volgende kamervragen. Voor de zomer zou de kamer worden geïnformeerd over de het vervolg van de evaluatie van het Bureau Medicinale Cannabis (BMC).

Argentinië legaliseerde eind 2020 medicinale thuisteelt en verkoop van cannabisolie via apotheken.