Argentinië legaliseert medicinale thuisteelt en verkoop cannabisolie via apotheken

Hiermee krijgt de legale status van cannabis een uitzonderlijke wending in Argentinië, dertig jaar na de inwerkingtreding van de wet op verdovende middelen.

0
Argentinië cannabis olie medicinale thuisteelt cannabis cbd olie
- Advertentie -

Met de handtekening van de president van Argentinië Alberto Fernández vandaag publiceerde de regering via een decreet in het staatsblad de nieuwe regeling van wet 27.350. Daarmee legaliseert Argentinië medicinale thuisteelt en de verkoop van cannabisolie via apotheken.

Argentinië legaliseert medicinale thuisteelt en verkoop van cannabisolie

De wet maakt de productie van cannabisolie mogelijk, de verkoop van cannabisolie via apotheken, gecontroleerde medicinale thuisteelt, de uitbreiding van medische specialiteiten voor het voorschrijven ervan, de promotie en ondersteuning van klinisch onderzoek voor het genereren van bewijs voor de therapeutische indicatie bij andere pathologieën, en het creëren van een nieuw patiëntenregister.

Het wet maakt de productie van cannabisolie mogelijk(…) [en] gecontroleerde medicinale thuisteelt

Hiermee krijgt de legale status van cannabis een uitzonderlijke wending in Argentinië, dertig jaar na de inwerkingtreding van de wet op verdovende middelen 23.737; en tien jaar na de uitspraak van het Hooggerechtshof dat de sanctie voor persoonlijke consumptie ongrondwettig verklaarde.

“Het is absoluut noodzakelijk om een ​​regelgevingskader te creëren dat tijdige, veilige en inclusieve toegang en bescherming mogelijk maakt voor degenen die cannabis als therapeutisch instrument moeten gebruiken” valt te lezen in het document, wat onderaan dit artikel is te lezen in het Spaans.

Opmerkelijke andere passage is het volgende: “Deze wettelijke beperkingen vormden belemmeringen voor de tijdige toegang van cannabis door de bevolking en als reactie hierop, een aanzienlijke kern van gebruikers en gebruikers heeft besloten aan hun eigen vraag te voldoen van cannabisolie door zelfkweekpraktijken, en in de loop van de tijd werden netwerken georganiseerd en burgerorganisaties opgericht die momenteel niet alleen wettelijke erkenning genieten, maar ook sociale legitimiteit.”

Genoeg goede voorbeelden voor Nederland om te volgen

Het is hoe dan ook fantastisch nieuws voor de Argentijnen, maar het is ook een goed voorbeeld voor de rest van de wereld inclusief Nederland. Hier in Nederland spreken ze alleen over het legaliseren (in beperkte vorm) van de achterdeur door middel van het wietexperiment. Vorige week legaliseerde maar liefst vier Amerikaanse staten cannabis volledig, inclusief thuisteelt. Er zijn dus genoeg voorbeelden uit het buitenland voor Nederland hoe we om kunnen gaan met thuisteelt.

De wet is hieronder in zijn volledigheid te lezen. Uiteraard in het Spaans.

INVESTIGACIÓN MÉDICA Y CIEN… by El Litoral