Aurora (NYSE:ACB) kondigt verkoop aandelen aan om $125 miljoen op te halen

Aurora wil de opbrengst gebruiken om groeimogelijkheden, werkkapitaal en andere algemene bedrijfsdoeleinden te financieren.

0
aurora cannabis stock aandelen ceo Miguel Martin UFC
- Advertentie -

Aurora (NYSE:ACB) kondigde deze week aan in een persbericht dat het aandelen wil verkopen om kapitaal op te halen. Dat willen ze doen aan $7.50 per stuk en wil het bedrijf $125 miljoen mee ophalen.

Aurora wil aandelen verkopen om 125 miljoen dollar op te halen

Het nieuws volgt een slechte periode voor de Canadezen.

Het nieuws volgt een slechte periode voor Aurora

Het bedrijf sloot meerdere Europese vestigingen, stelde Miguel Martin aan als de nieuwe CEO, kapte de samenwerking met de UFC af (en betaalde een afkoopsom van 30 miljoen dollar) en signaleerde een een omzetdaling en enorme afschrijvingen. En nu is er een rechtszaak aangespannen tegen Aurora namens advocaten van de aandeelhouders.

Beurswaarde ging omhoog na verkiezingen, maar daling is alweer ingezet

Aanvankelijk leek Aurora mee te liften op de cannabis legalisatie overwinningen tijdens de Amerikaanse verkiezingen, zoals te zien in de grafiek hieronder.

Aurora
Via Google

De beurswaarde bleef daarna stijgen, verdubbelde zelfs, naar 13,15 dollar op 9 november. Maar zoals de grafiek hieronder laat zien, is dat de beurswaarde inmiddels alweer is gedaald naar 8,30 dollar.

aurora 11 november acb
Via Google

Het bedrijf verwacht de netto-opbrengst van de verkoop van de aandelen te gebruiken om groeimogelijkheden, werkkapitaal en andere algemene bedrijfsdoeleinden te financieren. Aurora heeft nog wel toestemming nodig van de Toronto Stock Exchange en de New York Stock Exchange, de beurzen waarop het bedrijf aanwezig is.

Bovendien is het bedrijf van plan om de verzekeraars een optie van 30 dagen te verlenen om tot 15% extra van de aandelen aangeboden in het voorgestelde aanbod te kopen tegen dezelfde voorwaarden. Deze optie kan worden uitgeoefend door de verzekeraars voor bijkomende participaties, gewone aandelen, warrants of een combinatie van dergelijke aandelen.

We zullen zien of het effect zal hebben. En anders kan je zelf eens binnen kijken in de medicinale cannabis fabriek van Aurora.