Aurora sluit meerdere Europese vestigingen, ontslagen volgen

Aurora gaat zijn activiteiten meer centreren rond zijn cannabis fabriek in Denemarken.

Redactiehttps://cannabisindustrie.nl
Dit artikel is geplaatst door de redactie van cannabisindustrie.nl
- Advertisement -
Dutch Passion

Aurora Cannabis Inc (NYSE:ACB) liet gisteren in een interne memo weten dat het meerdere van zijn Europese vestigingen gaat sluiten. Onder andere in Spanje, Portugal en Italië. Dat meld BNN Bloomberg.

Medicinale cannabis verkoop Europa valt tegen

De opmars van medicinale cannabis in Europa valt tegen en dat is terug te zien in de verkoop. Afgelopen kwartaal werd er maar $4 miljoen dollar medicinale cannabis van Aurora verkocht in Europa.

“verschillende Europese medicinale markten (…) niet zo snel ontwikkeld als we ooit hadden verwacht”

“Net als de Canadese recreatieve markt, zijn verschillende Europese medicinale markten waarin Aurora momenteel aanwezig is, niet zo snel ontwikkeld als we ooit hadden verwacht,” zei het bedrijf in zijn memo.

“Om de internationale component van ons bedrijfstransformatieplan waar te maken, moet Aurora Europe haar activiteiten vereenvoudigen. We moeten de bedrijfskosten verlagen en ons richten op onmiddellijke inkomstenkansen in belangrijke markten.”

“We moeten de bedrijfskosten verlagen en ons richten op onmiddellijke inkomstenkansen in belangrijke markten”

Dat gaan ze doen door vestigingen te sluiten en meer te centreren rond hun cannabis fabriek in Denemarken. Enkele medewerkers zullen worden overgeplaatst, terwijl voor vele anderen ontslagen zullen volgen. Daarnaast zal Aurora de resterende 49% van het aandeel in hun eigen fabriek overnemen. Mads Ulrik Pedersen, het hoofd van de Deense activiteiten van het bedrijf, wordt met onmiddellijke ingang gepromoveerd tot directeur van Aurora Europa.

Aurora doet het juist goed de laatste tijd

En dat terwijl het met Aurora de laatste tijd juist wel goed gaat. Aurora aandelen piekten nog vorige week. Maar er gaan ook verhalen dat de opmars misschien ten einde komt. Daarnaast heeft Aurora recentelijk een nieuwe CEO geïnstalleerd nadat de vorige CEO en mede oprichter met pensioen is gegaan.

Cannabis Industrie Awards 2021

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

237VolgersVind ik leuk
702VolgersVolgen
529VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

200 ARTIKELEN0 REACTIES
34 ARTIKELEN0 REACTIES
17 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES