Argentijns medicinale cannabis wetsvoorstel geïntroduceerd inclusief thuisteelt

Het Argentijnse medicinale cannabis wetsvoorstel, dat zich nog in de ontwerpfase bevindt, bevat ook thuisteelt.

0
thuisteelt
- Advertentie -

Het medicinale cannabis wetsvoorstel, dat zich nog in de ontwerpfase bevindt, werd geanalyseerd tijdens een virtuele vergadering van de Ere-Adviesraad met medewerking van maatschappelijke organisaties. Wat goed is om te zien is dat wetsvoorstel inclusief thuisteelt is.

Medicinale cannabis inclusief thuisteelt

Het wetsvoorstel stelt de openbare productie van cannabisolie voor, gecontroleerde thuisteelt, de uitbreiding van medische specialiteiten voor het voorschrijven ervan, de promotie en ondersteuning van klinisch onderzoek voor het genereren van bewijs voor de therapeutische indicatie bij andere pathologieën, en het creëren van een nieuw patiëntenregister.

tien jaar na de uitspraak van het Hooggerechtshof dat de sanctie voor persoonlijke consumptie ongrondwettig verklaarde

Op deze manier krijgt de legale status van cannabis een uitzonderlijke wending in Argentinië, dertig jaar na de inwerkingtreding van de wet op verdovende middelen 23.737; en tien jaar na de uitspraak van het Hooggerechtshof dat de sanctie voor persoonlijke consumptie ongrondwettig verklaarde.

Sociale druk van onderop

Meer dan veertig sociale organisaties eisten een wet die thuisteelt decriminaliseerde en beschouwden het gebruik van cannabis als een volksgezondheid kwestie. Als dit nieuwe wetsvoorstel wordt goedgekeurd, is de staat verantwoordelijk voor het reguleren van de markt, het uitvoeren van normen en het controleren van de naleving. Op deze manier wordt, onder de logica van staatscontrole, de opmars van criminele organisaties en de stigmatisering van degenen die palliatieve drugs vinden om pijn in cannabisderivaten te verlichten, gestopt.

“Het is zeer positief hoe het spel wordt opengesteld voor het maatschappelijk middenveld”

Valeria Salech, voorzitter van Mamá Cultiva Argentina, zei: “Het is zeer positief hoe het debat wordt opengesteld voor het maatschappelijk middenveld, zowel voor individuen als voor het niveau van sociale organisaties, omdat werd begrepen dat deze sociale verandering van onderop plaatsvindt en het maakt de brede praktijken rond alomvattende gezondheidszorg mogelijk die gebruikers mondig maken.

“een verbintenis is die zorgt voor de koppeling van medicinaal gebruik van cannabis bij de staat”

Van zijn kant verzekerde de minister van Volksgezondheid van de natie, Ginés González García, dat deze nieuwe wet “een verbintenis is die zorgt voor de koppeling van medicinaal gebruik van cannabis bij de staat”.

Bekijk ook de veiligthuiskweken.nl campagne.