In 2021 weer een cannabis beurs in Nederland: Growlands

Voor het eerst sinds 2007 vindt er volgend jaar weer een cannabis en hennepbeurs plaats in Nederland: Growlands

0
- Advertentie -

Voor het eerst sinds 2007 vindt er volgend jaar weer een cannabis en hennepbeurs plaats in Nederland: GROWLANDS, in het laatste weekend van augustus in de Utrechtse Jaarbeurs. Van CBD-olie tot hennepkleding, van cannabiszaden tot verdampers en van grinders tot hennepcosmetica: tijdens GROWLANDS is het allemaal te zien en te koop.

De tweedaagse beurs zou eerst plaatsvinden op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus in Hal 3 en de aangrenzende buitenruimte van de Jaarbeurs in Utrecht, maar is door de corona crisis een jaar verschoven. De nieuwe data is nog niet bekend.

Over Growlands

De oprichters van GROWLANDS, Derrick Bergman en Rens Hoppenbrouwers, zijn geen onbekenden in de cannabiswereld. Bergman publiceert al ruim 25 jaar over cannabis, is voorzitter van de stichting VOC en was jarenlang de drijvende kracht achter Cannabis Bevrijdingsdag, het gratis festival van het VOC in Amsterdam. Rens Hoppenbrouwers was marktmeester van Cannabis Bevrijdingsdag en is medeoprichter van de HomeGrown Cup.

“Wij vonden het onverteerbaar dat je overal in Europa naar een cannabisbeurs kunt gaan, behalve in Nederland”

Bergman: “Wij vonden het onverteerbaar dat je overal in Europa naar een cannabisbeurs kunt gaan, behalve in Nederland. Terwijl de cannabisbeurs toch echt een Nederlandse uitvinding is. Lang voordat Spannabis en Cannafest bestonden, vanaf de vroege jaren negentig, hadden we hier elk jaar de Highlife Fair, maar die is in 2007 gestopt. Sindsdien hadden we in Nederland alleen Cannabis Bevrijdingsdag, maar geen echte beurs meer.”

Cannabis comes home

Daar komt nu dus verandering in, onder het motto ‘Cannabis comes home’. Bergman: “Europa kent anno 2020 een grote variatie aan volledig legale bedrijven op het gebied van cannabis en hennep. Steeds meer mensen maken kennis met de plant, bijvoorbeeld door producten met CBD. Onze doelgroep is dan ook heel breed.” Hasj en wiet, of andere producten die meer dan 0,2% THC bevatten, zijn uitdrukkelijk niet toegestaan. Daarin verschilt GROWLANDS niet van de tientallen cannabisbeurzen in de rest van Europa en in Noord en Zuid Amerika.

“Europa kent anno 2020 een grote variatie aan volledig legale bedrijven op het gebied van cannabis en hennep”

Wat kunnen bezoekers van GROWLANDS verwachten? Bergman: “Naast meer dan honderd stands van bedrijven en organisaties presenteren we een podiumprogramma met masterclasses, workshops, paneldebatten en stand up comedy. Er is een comfortabele Smokers Lounge on de buitenruimte, we richten een Game Area in en een Wellness Area, er is goede catering. Alles wat je op een moderne cannabisbeurs mag verwachten, maar dan net iets beter. We hebben immers een naam hoog te houden.”

GROWLANDS is alleen toegankelijk voor meerderjarigen. Kaarten zijn te koop op www.growlands.nl. Prijzen in de voorverkoop: €7,50 voor één dag of €10 voor beide dagen.