Aurora signaleert omzetdaling en enorme afschrijvingen

Aurora heeft wat uit te leggen. En dat doen ze dan ook.

0
aurora cannabis stock aandelen ceo Miguel Martin UFC
- Advertentie -

Eerder deze week berichtten we al dat Aurora Miguel Martin heeft gepromoveerd tot CEO. Maar Aurora stuurde ook een persbericht er uit om aandeelhouders te waarschuwen voor dalende kwartaalinkomsten en afschrijvingen van maximaal 1,8 miljard Canadese dollar (1,16 miljard euro) te verwachten wanneer het de resultaten van het vierde kwartaal over twee weken rapporteert.

Aurora legt uit

“Uiteindelijk gelooft Aurora dat het in staat is om in de toekomst aanzienlijk hogere niveaus van netto-inkomsten te ondersteunen zonder een overeenkomstig niveau van groei in (verkoop-, algemene en administratieve kosten)”, aldus het bedrijf in het persbericht.

Het in Edmonton, in de Canadese provincie Alberta, gevestigde bedrijf handelt als ACB op de Toronto Stock Exchange en de New York Stock Exchange.

Banken blijven Aurora steunen

Aurora heeft ook overeenstemming bereikt met zijn banken over wijzigingen in zijn beveiligde kredietovereenkomst. Deze wijzigingen zullen naar verwachting extra flexibiliteit bieden tijdens het bedrijfstransformatieplan van het bedrijf.

Deze wijzigingen zullen naar verwachting extra flexibiliteit bieden tijdens het bedrijfstransformatieplan van het bedrijf

“Met de moeilijke beslissingen achter de rug die we sinds februari hebben ondernomen om ons team de juiste grootte te geven en productievoetafdruk, bieden deze aanpassingen aan onze kredietfaciliteit ons meer flexibiliteit in de komende kwartalen, aangezien we ons intensief richten op de beste kansen,” aldus Glen Ibbott in het persbericht, de Chief Financial Officer van Aurora.

Hij vervolgde: “We bedanken onze kredietverlenende partners voor hun voortdurende steun om deze overeenkomst te bereiken. Op 30 juni 2020 had Aurora ongeveer $ 160 miljoen Canadese dollars contant geld beschikbaar. Vandaag hebben we ook ongeveer $ 275 miljoen (186 miljoen euro) beschikbaar dat ons indien nodig extra balansondersteuning biedt terwijl we streven naar het behalen van de winstgevendheid op de korte termijn. Met Miguel die sinds mei 2020 deel uitmaakt van het executive team van Aurora, is de volgende fase van onze bedrijfstransformatie is al goed op weg. We hebben een naar onze mening een veilige basis gelegd om de aandeelhouderswaarde in fiscaal 2021 te stimuleren, en om Aurora stevig te vestigen als een winstgevende, op groei gerichte leider op de wereldwijde cannabinoïdenmarkt.”

Ook beëindigde Aurora de samenwerking met de UFC deze week met een afkoopsom van $30 miljoen, mede uit angst voor een mogelijke indeling van CBD als drugs in de VS. Dat speelt ook in Europa.

Aandelenkoers Aurora op een dag gezakt met 9%

Dat alles heeft effect gehad op de aandelenkoers van Aurora: maar liefst 10% is verdampt op een dag.

Daarna is het wel weer een klein beetje beter gegaan met de aandelenkoers. Het startte de dag met een koers van 8,24 $ per aandeel. Daar was een paar uur later op zijn nog maar 7,52 $ per aandeel over. Dat komt neer op een daling van zo’n 9%.