Coffeeshop Gallery Colorado in Utrecht mag toch open blijven

Afgelopen dinsdag melde het DUIC dat de coffeeshop nu toch heeft ingestemd met de huurprijs.

0
coffeeshop gallery colorado utrecht
- Advertentie -

Eerder berichtte De Utrechtse Internet Courant (DUIC) in juli dat Coffeeshop Gallery Colorado aan de Vlampijpstraat moest sluiten, nadat het niet overeenkwam met de gemeente over de huurprijs. Afgelopen dinsdag melde het DUIC dat de coffeeshop nu toch heeft ingestemd met de huurprijs.

Gemeente verdient geld aan verkoop van cannabis

Nieuwswaardig is de opvallende opmerking die in de berichtgeving is te lezen.

De gemeente liet een deskundige een marktconforme huurprijs vaststellen. Een te lage huurprijs zou namelijk geïnterpreteerd kunnen worden als het verlenen van staatssteun aan een coffeeshop. Bij een te hoge huurprijs kan worden gesteld dat de gemeente geld verdient aan de verkoop van cannabis.

Blijkbaar wil de gemeente toch meer geld verdienen aan de coffeeshop Gallery Colorado

Een interessante Catch 22: de gemeente kan in dit geval nooit het goede doen. We durven aan te nemen dat de coffeeshop niet overeenkwam vanwege een te lage prijs, eerder over een hogere.

Blijkbaar wil de gemeente toch meer geld verdienen aan de coffeeshop Gallery Colorado.

En dat in een periode dat ook de coffeeshops het niet makkelijk hebben.

Coffeeshops hebben het niet makkelijk

Het was al langer bekend dat de combinatie van coffeeshops en de bankenwereld problematisch is. Dat werd nog eens bevestigd door een uitspraak van de rechter die oordeelde dat de Rabobank een coffeeshop uit Rotterdam mag weigeren. Ondertussen in Amsterdam wordt een wietpas invoering overwogen. In Winschoten zien winkeliers de verhuizing naar het centrum van coffeeshop De Groene Ster niet zitten.

iedere coffeeshop in het land met de corona crisis in zijn maag, evenals het tabaksverbod

En zit iedere coffeeshop in het land met de corona crisis in zijn maag, evenals het tabaksverbod. Hierdoor lijkt een meerderheid van de coffeeshops momenteel niet open te zijn voor gasten om te zitten, alleen voor afhaal. Coffeeshops kijken daarnaast argwanend naar de wietproef, wat wel eens tot banenverlies in de coffeeshopsector kan leiden.

Genoeg te bespreken dus op de aankomende corona-proof bijeenkomst van coffeeshopbond PCN.

Zeker is dat het grote publiek ook kennis gaat maken met de problemen van het huidige gedoogbeleid. 30 september gaat namelijk de docu serie ‘Cannabis’ in premiere bij de KRO-NCRV. En je kan natuurlijk nog steeds je favoriete coffeeshop nomineren voor onze Coffeeshop van het Jaar competitie.

Cannabis Industrie Awards 2023