Winkeliers zien verhuizing coffeeshop Winschoten niet zitten

Alleen de burgemeester is positief.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Nadat bekend werd dat coffeeshop De Groene Ster in Winschoten (gemeente Oldambt in de provincie Groningen) wil uitbreiden en verhuizen richting het centrum van Winschoten, ontstond er direct commotie bij aangrenzende winkeliers. De gemeente ziet het wel zitten. Dat meldt RTV Noord.

Aangrenzende winkeliers van mogelijk nieuwe locatie coffeeshop zijn boos

Eens in de zo veel tijd is er een coffeeshop (of zijn coffeeshops) in het nieuws. Geregeld zijn de reacties zoals we kunnen lezen bij RTV Noord. Ditmaal van aangrenzende winkeliers die het niet zien zitten dat ze een coffeeshop als buur krijgen.

De restauranthouder tegenover de mogelijke locatie zei het volgende namelijk: “Een coffeeshop naast mijn restaurant?! Hoe moet ik dat voor mij zien. Dat er straks een groepje Duitsers een joint staat te roken terwijl ik mensen op het terras heb? Dit kan toch niet de bedoeling zijn.”

“We weten allemaal wat voor pluimage bij coffeeshops komt”

En dan is er nog de eigenaar van een ijssalon: “Ik ben hier zwaar op tegen. Ja, ik ben echt boos. Iedereen is goed bezig om hier wat gezelligheid te creëren, maar als dit gedoe tegenover ons komt… We weten allemaal wat voor pluimage bij coffeeshops komt. Verplaats maar naar een industrieterrein. Ik ga hier hoe dan ook tegen in bezwaar.”

En een eigenaar van een kledingzaak die uitkijkt op de mogelijke locatie zei het volgende: “Hoe haal je het in je hoofd om een coffeeshop in het centrum te zetten? Ik vind het voor mijn buren echt waardeloos. Die hebben grote terrassen… Wat ik zeg is gebaseerd op gevoel. Maar ik zie voor mij dat er straks allemaal autootjes voor de deur parkeren om mensen af te zetten en op te halen. Als er een actie komt om dit tegen te houden, dan doe ik mee.”

“Met een coffeeshop gaan het hele terrassenbeleid en de sfeer verloren”

Daar houdt het niet bij op. Ook een vierde winkelier doet een duit in het zakje:

“Wij zijn op die locatie echt goed bezig om hoogwaardige horeca te ontwikkelen. Met een coffeeshop gaan het hele terrassenbeleid en de sfeer verloren. Het lijkt mij verstandiger om te kijken naar alternatieven. Ook wij gaan bezwaar aantekenen.”

Geen positieve reactie te vinden, behalve van de burgemeester

Verder dan van de gemeente zelf, is er geen positieve reactie te vinden als weerwoord. De burgemeester Cora-Yfke Sikkema zei namelijk tegen RTV Noord: “Op de huidige locatie is weinig tot geen overlast van de coffeeshop. Het is niet zo dat er nu opeens een grote wietlucht naar buiten komt, het pand is afgesloten en verhoogd. En het zit aan de rand van het centrum. Ook de politie is positief over de eventuele verhuizing en verwacht qua openbare orde en veiligheid en verkeer geen problemen.”

Duidelijke taal, maar overtuig nu maar eens de eerder genoemde winkeliers in Winschoten. Een hele klus, maar helaas iets wat we vaker zien. Kijk maar naar de discussie in Amsterdam die nu plaatsvindt om mogelijk de toeristen te weren.