Politiechefs VK steunen medicinale cannabis pas voor patiënten

Het zal voorkomen dat ze een boete of vijf jaar gevangenisstraf krijgen voor het kopen van cannabis op de zwarte markt.

0
medicinale cannabis pas Verenigd Koninkrijk VK
- Advertentie -

Een medicinale cannabis pas voor patiënten in het Verenigd Koninkrijk, waarmee ze vrij worden gesteld van vervolging, wordt ondersteund door politiechefs. Dat bericht The Times deze week.

3,5 miljoen mensen maken aanspraak op de medicinale cannabis pas

Volgens The Times zullen volgens het voorstel ongeveer drie en een half miljoen mensen met gezondheidsproblemen de medicinale cannabis pas mogen gebruiken.

zal voorkomen dat ze een boete of vijf jaar gevangenisstraf krijgen voor het kopen van cannabis

Degenen met ziekten zoals kanker, depressie, epilepsie en multiple sclerose komen in aanmerking om het te gebruiken en zullen hen identificeren als een ‘geregistreerde medicinale cannabispatiënt’.

Het zal voorkomen dat ze een boete of vijf jaar gevangenisstraf krijgen voor het kopen van cannabis op de zwarte markt voor hun aandoening.

Medicinale cannabis is al bijna twee jaar legaal in het VK. Maar vanwege strikte regels heeft slechts een handvol mensen een NHS-recept gekregen. De NHS gaat nu zelf cannabisolie produceren voor een klinische proef.

Momenteel wordt aangenomen dat meer dan een miljoen mensen in het VK illegaal cannabis kopen ter medicatie.

Politiechefs steunen het voorstel

Politiechefs zeggen dat ze proberen ervoor te zorgen dat de kaart niet wordt misbruikt door de georganiseerde misdaad, maar het is nog niet duidelijk hoe dit zou gebeuren.

Het plan wordt gesteund door de politiefederatie van Engeland en Wales en de National Police Chiefs Council werkt samen met de organisatoren van de pas om het te ontwerpen en uit te voeren.

Simon Kempton, van de politiefederatie, zei tegen The Times: “Onze leden sloten zich niet bij de politie aan om deze mensen op te sluiten.”

(…)Het is voor ons een teken dat de persoon toegang moet hebben tot medicijnen

“Dit is een initiatief dat ik steun, om een ​​aantal redenen. In de eerste plaats geeft het officieren informatie waarop ze hun besluitvorming kunnen baseren rond het al dan niet gebruiken van discretie of om een ​​lid van het publiek te arresteren. ”

Jason Harwin, van de politieraad, zei: “Dit is een reëel probleem, waarbij de politiedienst vast komt te zitten in een situatie waarin individuen legitiem toegang zouden moeten hebben tot hun voorgeschreven medicatie, maar vanwege beschikbaarheid en kosten daarom om hun ziekte aan te pakken, vertrouwen op het gebruik van illegale cannabis.”

“De pas is geen pas die je alle vrijheid geeft.(…) Het geeft houders niet het recht om illegale drugs mee te nemen. Het is voor ons een teken dat de persoon toegang moet hebben tot medicijnen. “