Jonge moeder eerste patiënt in Schotland met cannabis op recept

The Herald Scotland berichtte vorige week dat er nu een eerste patiënt is in Schotland, een jonge moeder met chronische pijn, die medicinale cannabis op recept krijgt.

0
cannabis op recept medicinale cannabis
- Advertentie -

Ook het Verenigd Koninkrijk is eindelijk langzaam in beweging op het onderwerp cannabis. Natuurlijk is er een fabriek van GW Pharmaceuticals (NASDAQ:GWPH) gevestigd, maar het daadwerkelijke aantal patiënten is vooralsnog zeer weinig. The Herald Scotland berichtte vorige week dat er nu een eerste patiënt is in Schotland, een jonge moeder met chronische pijn, die medicinale cannabis op recept krijgt. Eerder berichtten we al over dat de NHS zelf cannabisolie gaat produceren voor een klinische proef.

Eerste Schotse patiënt met cannabis op recept

De 26-jarige Kayleigh Compston begon als tiener met het roken van wiet, maar stopte ermee tot vier jaar geleden, toen ze illegaal begon met zelfmedicatie.

cannabis hielp de symptomen van functionele neurologische stoornissen (FND) en fibromyalgie te verlichten en gaf haar een betere kwaliteit van leven

De moeder van vijf lijdt aan gezondheidsproblemen waardoor ze verlamming en spierkrampen ervaart, en ze kreeg routinematig morfine voorgeschreven dat haar knock-out sloeg en haar bedlegerig achterliet.

Maar ze ontdekte dat cannabis, gekocht bij een dealer, hielp de symptomen van functionele neurologische stoornissen (FND) en fibromyalgie te verlichten en gaf haar een betere kwaliteit van leven – ondanks de constante angst om ermee te worden betrapt.

Nieuwe studie onder leiding van Dr. David Nutt

Vorig jaar schreef Kayleigh zich in voor een baanbrekende drugstudie onder leiding van Dr. David Nutt, de wetenschapper die in 2009 een rapport schreef waarin hij zei dat ecstasy net zo gevaarlijk was als paardrijden.

het helpt ook haar partner met zijn multiple sclerose

Kayleigh, die haar dag begint met een vaporizer en dat in totaal acht keer per dag doet, gelooft dat het stigma rond cannabis moet stoppen en zegt dat het ook haar partner, Matthew Ross, 25, die legaal cannabis krijgt voorgeschreven, helpt om help zijn multiple sclerose.

Het echtpaar neemt allebei deel aan de studie, Project 21, dat met 20.000 deelnemers Europa’s eerste en grootste nationale medische cannabisregistratie zal zijn.

Over Kayleigh

Kayleigh, een van de eerste mensen in het Verenigd Koninkrijk die meedeed, zei tegen The Herald Scotland: “Ik gebruikte vier jaar lang zelfmedicatie met cannabis, maar ik kreeg morfine voorgeschreven en zoiets dat mijn opvoeding beïnvloedde. Morfine is als heroïne in een tablet, het slaat je omver. Nu de cannabis die mij is voorgeschreven legaal is, kan ik me uitspreken. Veel mensen zeggen niets uit angst voor maatschappelijk werkers of stigma van vrienden en familie. Ik heb het tijdens mijn vijfde zwangerschap gebruikt, maar dit helpt me om me meer te concentreren, ik gebruik het zodra ik wakker word. Ik heb altijd een kopie van het recept op mijn telefoon, voor het geval de politie me tegenhoudt, de drugshonden niet weten wat legaal is en wat niet.”

“Nu de cannabis die mij is voorgeschreven legaal is, kan ik me uitspreken.”

En Kayleigh is van mening dat het verdampen van cannabis haar een betere moeder heeft gemaakt voor Tyler, negen, Tegan, acht, Tommy-Lee, zeven, Teejay, vijf en Tianna, vier.

Voordat ze leveringen van cannabis per post kreeg, was ze afhankelijk van straatdealers voor verschillende kwaliteit en had ze geen idee waarmee ze misschien was behandeld.

Voor het eerst in jaren is ze goed genoeg om te kunnen douchen in plaats van in bad, waardoor ze haar ochtendroutine met de kinderen versnelt en goed met ze kan spelen.

Kayleigh’s cannabis wordt verstrekt door een erkende apotheker

Kayleigh zei verder: “Om de paar uur neem ik de vaporizer. Ik heb jaren niet gewerkt vanwege mijn medische toestand en omdat ik jonge kinderen heb, maar ik voel me goed genoeg om over deeltijdwerk na te denken. Het heeft mijn kwaliteit van leven verbeterd, en mijn kinderen, ik zou niet de moeder kunnen zijn die ik zonder ben. Er is nog steeds stigma van de oudere generatie die gelooft dat het een ‘gateway-medicijn’ is en paranoia veroorzaakt, maar morfine is als heroïne in een tablet en cannabis is maar een plant.”

Ze was zwanger van Tegan toen ze fibromyalgie begon te krijgen. Het beïnvloedt haar bekken en zorgt ervoor dat ze door chronische pijn niet ver kan lopen. Ongeveer drie jaar geleden begon ze symptomen van FND te ervaren.

Kayleigh’s cannabis wordt verstrekt door een erkende apotheker die het per post verstuurt en ze geeft £600 per maand uit voor 120 gram, terwijl haar partner, die een privérecept heeft, £700 uitgeeft voor de 60 gram, omdat er nog geen cannabis op recept is uitgegeven voor de studie.