Aurora stelt nieuwe CEO Miguel Martin aan

Aurora maakte gisteren bekend in een persbericht dat Miguel Martin met onmiddellijke ingang is benoemd tot Chief Executive Officer (CEO).

0
aurora cannabis stock aandelen ceo Miguel Martin UFC

Aurora (NYSE:ACB) maakte gisteren bekend in een persbericht dat Miguel Martin met onmiddellijke ingang is benoemd tot Chief Executive Officer (CEO). Met diepgaande, diverse ervaring in verpakte consumentengoederen, sterk gereguleerde industrieën en de Amerikaanse cannabinoïde-industrie, is Miguel goed gepositioneerd om de volgende fase van Aurora’s bedrijfstransformatie uit te voeren, met een focus op commerciële strategie. Dat valt te lezen in het persbericht.

Michael Singer, die sinds februari 2020 interim-CEO is, heeft zijn tijdelijke functie neergelegd en blijft uitvoerend voorzitter.

Reactie vorige CEO Michael Singer en nieuwe CEO Miguel Martin

Michael Singer liet in het persbericht weten: “In zijn korte tijd bij Aurora heeft Miguel blijk gegeven van doorslaggevend leiderschap. Miguel is een zeer ervaren manager met een uitzonderlijke staat van dienst in een aantal categorieën van consumentenproducten. Na een uitgebreide zoektocht, waaronder evaluatie van vele zeer- gerespecteerde kandidaten onderscheidde Miguel zich met zowel sterke commerciële als cannabinoïde sectorkennis, evenals zijn passie voor het succes van Aurora, groei, winstgevendheid en waardecreatie voor aandeelhouders. ”

“Miguel is een zeer ervaren manager met een uitzonderlijke staat van dienst in een aantal categorieën van consumentenproducten”

“Ik ben verheugd om de rol van CEO te betreden op dit omslagpunt in de zaken van Aurora“, aldus Miguel Martin in het persbericht. “In mijn begindagen heb ik het enorme potentieel van deze organisatie uit de eerste hand gezien – een combinatie van diepgaande kennis van de industrie, toewijding aan kwaliteit, geweldige merken en een passie voor patiënten en consumenten die echt gedifferentieerd is. Ik ben ervan overtuigd dat we over de infrastructuur beschikken en mogelijkheden voor succes op lange termijn in de wereldwijde cannabinoïde-industrie. Gezien mijn 25 jaar ervaring in het uitvoeren van gereguleerde productkansen, waaronder mijn functie als president van een van de grootste elektronische sigarettenfabrikanten, denk ik dat we succesvol zullen zijn met zowel het huidige portfolio als de opkomende marge accretive formaten. ”

Over Miguel Martin

Miguel Martin is een 25-jarige veteraan in de sector consumentenverpakkingen die bij Aurora kwam vanuit Reliva, waar hij diende als Chief Executive Officer. In juli 2020 nam hij de rol van Chief Commercial Officer van Aurora op zich. Voordat hij bij Reliva kwam, was Martin de president van Logic Technology, een van de grootste fabrikanten van elektronische sigaretten. Hij bekleedde ook de functie van Senior Vice President en General Manager van Altria Sales & Distribution. Martin heeft diepgaande ervaring in het opereren in sterk gereguleerde industrieën die in hoge mate zullen bijdragen aan Aurora’s portfolio van hoogwaardige, grondig geteste en conforme cannabinoïde productformaten.

Met de aandelen van Aurora gaat het op en af de laatste tijd. Ook maakte ze bekend dat ze een groot deel van hun Europese operatie opschorten.